Skjøgen Rahab

Skjøgen Rahab av Hans Tomter

Artikkel skrevet av Hans Tomter.

Lagt ut 11 Juni 2012

I Josva kapittel 2 finner vi beretningen om skjøgen Rahab. Dette er en interessant beretning som har mange sider og aspekter, og særlig skarlagensnora har det vært forkynt mye om. Det er velsignet godt å høre alt dette, for det viser oss at sjøl om Rahab var ei skjøge så hadde hun et ærlig og oppriktig hjerte, og blev til frelse og redning for Israelsfolket. Det er det vi skal se litt nærmere på i denne artikkelen. Rahab var som nevnt ei skjøge, men hun hadde et brudesinn og fremviste stor Gudsfrykt. I vers 10 og 11 står det at hun og hennes folk hadde hadde hørt hva Herren hadde gjort for Israelsfolket, takk og lov!

Hver gang jeg leser denne beretningen så kjenner jeg Gud taler til meg om viktigheten av å ha et brudesinn, det vil si å være ærlig og oppriktig innfor Gud og være lydig mot Hans ord og bud. Dette står i skarp motsetning til dagens kristendom og praktisering, hvor det faktisk er slik at situasjonen er stikk motsatt av det vi møter i denne beretningen.

Jeg skal forklare dette litt nærmere. Guds menighet er i Guds ord fremstilt som brud og Jesus som Brudgom, dette leser vi om blant annet i Høisangen. På tross av dette så er storparten av dagens kristendom frafallen, med andre ord så har vi en "brud" med et skjøgesinn. Altså det stikk motsatte av det sinnet som Rahab framviste. I Johannes åpenbaring kapittel 3 leser vi følgende om menigheten i Sardes: Jeg vet om dine gjerninger, at du har navn av at du lever, og du er død. Hvilken tragedie! Ha navn av at man lever, men er død. Men det er sannheten om dagens kristendom, det kan vi ikke underslå. Dette ses og høres klart og tydelig overalt.

Når en leser i kristne blader og aviser i dag så er det ikke Gudsfrykt som står i høysetet, men rett og slett tull og tøys fra ende til annen som ikke har noget med sann kristendom å gjøre. Jeg skal ikke være for kategorisk for det finnes tross alt hederlige og gode unntak, men størstedelen av dagens kristendom er en frafallen skjøgedom. Dessverre, dessverre, dessverre.

Dette ser vi i praktiseringen av Bibelske sannheter. Ulydighet er blitt normen, de som vil være lydige og følge Ordet som det står blir latterliggjort, hånet og spottet, og gjort narr av, sjikanert, mobbet, trakassert osv. Jeg har selv opplevd dette, og alle som vil følge Gud og Guds ord av hjerte opplever dette. Det er en av de største tragedier i dag. Feil Bibelsyn og bortforklaring er så vanlig at nær sagt ingen reagerer på det. Men det burde de gjøre, for det er såpass alvorlig i Guds øyne! Det som også er tragisk er at mange snakker om at de er Bibeltroende og nøye med alt Guds ord og Guds råd til frelse, men i praksis viser det stikk motsatte. Jeg synes dette er sjokkerende og tenker ofte; vet de ikke at de en dag skal stå ansvarlig for Gud med hva de har gjort? Vi leser mye om dette i Guds ord, og jeg kan bare henstille leserne til sjøl å lese i Guds ord. Men på rette måten! Lese som det står og tro som det står, aldri et ord av Skriften forgår, halleluja!

Skal bare nevne et Skriftsted som har talt til meg utallige ganger. I Lukas evangelium, kapittel 16 finner vi lignelsen om den utro husholder. Det som er særdeles interessant i dette kapitlet er det som Jesus sier i vers 8: For denne verdens barn er klokere mot sin egen slekt enn lysets barn. Dette er en dyp og meget alvorlig sannhet. Hvem er lysets barn? Jo, det er de kristne… De som skal være lys og salt og gode forbilder, men sannheten er den at ofte er de mere råtne, djevelske og utspekulerte enn verdens barn. Det er vel ikke så rart at de kristne ofte spottes og gjøres narr av, sett i lys av dette. Et annet vers som også er veldig talende i samme kapitlet, er det som Jesus sier til fariseerne i vers 15; For det som er høit i menneskers øine, er en vederstyggelighet for Gud. Dette er også noe vi burde tenke nøie over! Tenk på alt som står høit i menneskers øine, men i Guds øine er det vederstyggelig!

Vi trenger sannelig å gå tilbake til husets inngang, å komme tilbake til sannhetene i Guds ord, å praktisere dem rett, og komme oss ut av vår djevelske kjødelighet! Jesus kommer snart tilbake for å hente Sin blodkjøpte brud, og det er en ren, hellig og adskilt brud som har tatt farvel med alt jordisk og ikledt seg brudedrakten og arbeider på sin frelse med frykt og beven og tar alt Guds ord og råd til frelse nøie og ikke minst i sannhet og oppriktighet!

Må dette bli vår hjertebønn og ikke minst holdning og innstilling. For det er fortsatt slik at for den opriktige skal det opgå lys, og den ydmyke får nåde. Derfor, kjære venner, la oss gjøre det som står skrevet og være sanne, lysets barn som lever i lyset, følger lyset og avskyr mørket! Med andre ord å være en sann brud med brudesinn! Rahab har mye å lære oss, sjøl om hun var en skjøge så hadde hun et brudesinn. Det er bare det som duger, intet annet. Det er det som holder for tid og evighet. Få skarlagens snoren ved vårt vindu og bli renset ren i blodet så vi får ett forvandlet brudehjerte som fører til ekte brudesinn. Det er den beste livsforsikring, det er det som redder oss fra et evig helvete og mørke. I Jesu Kristi dyrebare Navn, amen!

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

30.07 | 09:36

Jeg er så enig i det du skriver her. Jeg savner en ren og ekte forkynnelse der Jesu' navn blir opphøyd. Samt en forkynnelse som knytter GT og NT sammen.

...
18.06 | 06:41

Amen! Vi må regne med trengsel i tiden før Jesus kommer. Om det betyr at vi er i kun trengsels delen eller også Guds vredes delen får tiden vise.

...
17.06 | 18:58

Mat 24:29  Men straks efter de dagers trengsel skal solen bli formørket, og månen ikke gi sitt skinn, og stjernene skal falle ned fra himmelen, og himmelens krefter skal rokkes. 
Mat 24:30  Og da skal Menneskesønnens tegn vise sig på himmelen, og da skal

...
07.03 | 17:26

Hei Gjermund Kvamme Denne siden så jeg akkurat nå. Vil gjerne følge dette, for det virker som god og sunn forkynnelse.
Mvh Johnny Fredheim

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE