Vokt dere for de falske profeter!

Vokt dere for de falske profeter!

Advarsel til Guds folk! Vokt dere for de falske profeter! Lagt inn 9 August 2011Vokt dere for de falske profeter! Matteus 7:15 advarer Jesus oss og sier:  Men vokt dere for de falske profeter, som kommer til dere i fåreklær, men innvortes er glupende ulver! Deretter sier Jesus at vi skal kjenne det på deres frukter og at de da praktiserer lovløshet og ikke gjør Guds vilje. På den ytterste dag skal mange av dem stå for Herren og forsvare seg med at dem har gjort veldige tegn og under i Jesu navn men Herren skal si til dem: Jeg har aldri kjent dere. Vik fra meg dere som praktiserte lovløshet. Mange falske profeter er godt ut i verden. Også blandt oss som Guds folk. La deg ikke forføre til den tro at dette kun gjelder de fremmede religioner og alle andre sammenhenger en våre! Dette er en advarsel til ALLLE folk og også Guds folk! Vokt dere for de falske profeter!

 

2 Pet 2:1-3: Men det opstod også falske profeter blandt folket, likesom det og blandt dere skal komme falske lærere, som skal lure inn vrange lærdommer som leder til fortapelse, idet de endog nekter den Herre som kjøpte dem, og fører over sig selv en brå fortapelse. Og mange skal følge dem efter i deres skamløshet, og for deres skyld skal sannhetens vei bli spottet, og av havesyke skal de med opdiktede ord utnytte dere til sin vinning. Men dommen over dem er fra gammel tid ikke ørkesløs, og deres fortapelse sover ikke

 

Disse har en gang blitt løskjøpt med Jesu blod. Men de nekter Jesus som Herre. De vil gjerne ha Jesus som frelser og økonomisk bidragsyter men fornekter han som Herre. De har en forkynnnelse som leder mennesker inn i en lovløs ferd med liten respekt for Guds ord. Mange skal følge dem! De er drevet av havesyke. Utnytter sine etterfølgere til å tjene penger å berike seg selv. De kommer med oppdiktetde ord for å lede mennesker og serlig Guds folk etter seg. Men hør du jord og hør du menighet! Dommen over dem er ikke ørkesløs og deres fortapelse sover ikke! Derfor gjelder det for oss å søke inn i Herrens nærhet, bort fra de falske profeter og inn til ett liv i Gudsfrykt under vår Herre Jesus.

 

2 Pet 2::9-12: så sant vet Herren å utfri de gudfryktige av fristelser, men å holde de urettferdige i varetekt med straff til dommens dag, aller mest dem som går efter kjød i uren lyst og forakter herredømme. De selvgode vågehalser! De skjelver ikke for å spotte de høie makter, mens dog engler, som er større i styrke og makt, ikke fremfører for Herren nogen spottende dom imot dem; men disse, likesom ufornuftige dyr, av naturen født til å fanges og forgå - de skal, fordi de spotter det de ikke kjenner, også forgå i sin vanart

 

De falske profeter spotter høye makter og kommer med store ord om seg selv ovenfor ondskapens åndehær. Men mange av dem går selv etter kjød i uren lyst. De skalter og valter med Kristen moral og bud og tar til ekte og gir til ekte uten tanke for at dommens dag står for døren over all ondskap og ukjærlighet mot sin neste. De opptrer som ufornuftige dyr. De elsker urettferdighet og hater rett og lov. Derfor skal de også få urettferdighetens lønn. 

 

2 Pet:13-15 og få urettferdighets lønn. De setter sin lyst i å bruke dagen til vellevnet; disse styggelser og skamflekker, de fråtser i sin svik når de holder gilde med eder; de har øine som er fulle av skjøgen og umettelige i synd; de forlokker ubefestede sjeler; de har et hjerte som er opøvd i havesyke, de forbannelsens barn! De har forlatt den bene vei og faret vill, idet de har fulgt Bileams, Beors sønns vei, han som elsket urettferdighets lønn

 

Derfor vokt dere, Guds folk, for de falske profeter! Gjør ikke felles sak med deres vei. De lokker ubefestede sjeler til fortapelsen. Bli derfor befestet i Ordet og grunnfestet i sannheten. Intet annet holder for å bli bevart i vår tid. Kun Ordets lampe kan lyse opp veien så vi ikke går vil og blir med dem ut i mørkets natt. Derfor forfører disse falske profeter store skarer av nyfrelste sjeler som i sannhet har opplevd Jesus. Men med tomme ord og skryt lokker de falske profeter dem ut i kjødelighet, dem som nettopp har flyktet bort fra de som vandrer i det i denne verden. Selv om disse falske profeter kommer med store og skrytende ord om hva Gud har gitt dem og bruker dem til er de som vannløse brønner og mørkets natt står rede for dem. De har ikke kilden med det levende vann.

 

17-21: Disse er vannløse brønner, skodde som drives av stormvind; mørkets natt er rede for dem. For idet de taler skrytende, tomme ord, forlokker de i kjødslyster ved usedelighet dem som just har flyktet bort fra dem som ferdes i forvillelse, idet de lover dem frihet, de som selv er vanartens træler; for det som en ligger under for, det er han og blitt træl av. For om de har flyktet bort fra verdens urenhet ved å ha lært vår Herre og frelser Jesus Kristus å kjenne, og så atter lar sig fange av den og ligger under for den, da er det siste blitt verre med dem enn det første. For det var bedre for dem at de ikke hadde kjent rettferdighetens vei, enn at de kjente den og så vendte sig bort fra det hellige bud som var overgitt dem.

 

Så, vokt deg for de falske profeter kjære venn! Ta Moses til eksempel og heller lide ondt en og ha en kortvarig nytelse av synden. Avslør renkespill og forførelsene i tiden som leder ut til kjødets gjerninger. Ånden og kjødet står hverandre i mot. Ett av hovedkjennetegna ved de falske profeter er at det leder ut i en kjødelig Gudsdyrkelse. La Åndens liv og kraft få herredømme i ditt liv. Etterfølg Jesus på livets smale vei og han skal være med deg ALLE dager inn til verdens ende! 

 

Har du trådd feil, så fly tilbake til Korset og be om tilgivelse, ny nåde og kraft. Han støter deg ikke bort og skal ingenlunde forlate deg. På denne veien trenger du ikke å frykte for noe ondt for der vil Herren bevare deg! Ikle deg Guds fulle rustning så du kan stå Djevelen imot på den onde dag. Stå han imot fast i troen. Da skal han fly fra deg sier skriften! Det beste våpen mot løgnen er sannheten. Det beste våpen mot urettferdighet er rettferdighet. På denne livets vei har vi intet å frykte! Lovet være Gud og Lammet!

 

Jes 54:14-17: Ved rettferdighet skal du bli grunnfestet; vær langt fra angst, for du skal intet ha å frykte, og fra redsel, for den skal ikke komme nær til dig! Se, slår de sig sammen mot dig, så er det ikke fra mig; de som slår sig sammen mot dig, skal falle i striden mot dig. Se, jeg skaper smeden, som puster i kullilden og lager et redskap til sin gjerning, og jeg skaper en ødelegger til å skade. Intet våben som blir smidd mot dig, skal ha fremgang, og hver tunge som går i rette med dig, skal du få domfelt; dette er Herrens tjeneres arv og den rett de får av mig, sier Herren.Men vokt dere for de falske profeter, som kommer til dere i fåreklær, men innvortes er glupende ulver!

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

30.07 | 09:36

Jeg er så enig i det du skriver her. Jeg savner en ren og ekte forkynnelse der Jesu' navn blir opphøyd. Samt en forkynnelse som knytter GT og NT sammen.

...
18.06 | 06:41

Amen! Vi må regne med trengsel i tiden før Jesus kommer. Om det betyr at vi er i kun trengsels delen eller også Guds vredes delen får tiden vise.

...
17.06 | 18:58

Mat 24:29  Men straks efter de dagers trengsel skal solen bli formørket, og månen ikke gi sitt skinn, og stjernene skal falle ned fra himmelen, og himmelens krefter skal rokkes. 
Mat 24:30  Og da skal Menneskesønnens tegn vise sig på himmelen, og da skal

...
07.03 | 17:26

Hei Gjermund Kvamme Denne siden så jeg akkurat nå. Vil gjerne følge dette, for det virker som god og sunn forkynnelse.
Mvh Johnny Fredheim

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE