Sangen og lovsangens tjeneste

Sangen og lovsangens tjeneste

Sangen og lovsangens tjeneste. Lagt inn 19 Juni 2011

Jeg ser med bekymring, på hvorfor "9 av 10" menighets ledelser innsetter de mest uåndelige til å lede sangen i møtene. Understreker at jeg ikke her sikter til konkrete personer men hva Gud har vist meg over lengre tid. Sangen formidler Åndslivet og derfor burde de mest åndelige inneha den tjenesten. Åndelighet bedømmes ikke etter hvor frempå og freidig man er men etter Åndens frukt og da lydighet til Ordet som alt annet i Guds rike! 


Hva hjelper det om vi har alt rett i forkynnelsen hvis vi åpner for forførende Ånder i vår sang? Også forførende Ånder forleder bort fra troen ikke bare forførende lærdommer! Her må vi gjøre som skriften sier fange de små rever små ødelegger vingården og rense ut også den lille surdeigen som vil komme til å surne hele deigen om den ikke blir renset ut. All kjødelig sang og opptredener er med på å åpne døren for de forførende ånder som da finner huset feid og pyntet uten den hellige ånds kraft og beskyttelse.


1 Tim 4:1: Men Ånden sier med tydelige ord at i de kommende tider skal nogen falle fra troen, idet de holder sig til forførende ånder og djevlers lærdommer 


Her ser vi forførende ånder nevnes før djevlers lærrdommer. De forførende ånder bereder grunnen for at djevlers lærdommer får komme til ved en senere anledning. Vi skal derfor ikke bare prøve forkynnelsen på Guds ord, men også prøve Åndene. I dette ligger også å prøve sangen fordi sang formidler og er Ånd. Det er om du vil Åndslivets hjerteslag. Hvis da ett verdsliggjort menneske som er mest opptatt av egen ære og forfengelighet skal lede sangen blir både sangvalget og fremføringen mere lik en verdslig konsert en sang til Gud faders ære. Derfor ser vi i dag en haug av lovsangsledere som synger en drøss av intetsigende "lovsanger" fylt opp av eros kjærlighet og ikke den rene og hellige Guds kjærlighet. Det blir mye store kjærlighets erkleringer og lite fokus på hellig liv og en hellig Gud både i ord og toner!


Ord 20:6: Mange mennesker roper høit, hver om sin kjærlighet; men hvem finner vel en trofast mann?

 

 Matt 24:12: Og fordi urettferdigheten tar overhånd, skal kjærligheten bli kold hos de fleste.


Aldri har vi hørt så mye prat om kjærlighet som i dag! Serlig innen moderne lovsanger synges det kjærlighets sanger som man ofte ikke en gang skjønner at er kristne sanger fordi dem er så fylt opp av verdslig eros kjærlighet. Mens den Gudommelige kjærlighet som utøses ved den hellige ånd er en mangelvare i så og si alle sammenhenger. Dette gjelder både innenfor og utenfor kirker og bedehus. I ren idol stil med null respekt for den Bibelske kledning står div lovsangsledere frem kledd for å vekke begjær og sole seg i glansen av sine sanggaver. Store ord om hvor høyt dem elsker Jesus på både norsk og engelsk forandrer ikke det faktum at den sanne Guds kjærlighet, som regel, er fraværende!


Joh 4:23-24: men den time kommer, og er nu, da de sanne tilbedere skal tilbede Faderen i ånd og sannhet; for det er sådanne tilbedere Faderen vil ha. Gud er ånd, og de som tilbeder ham, bør tilbede i ånd og sannhet

Sangens tjeneste er ikke å sole seg i glansen fra folkets aplaus men i ydmykhet å formidle toner som bereder grunnen for Guds ord og leder mennesker inn i Gudsfrykt! Har vi kjærlighet vil det vise seg i lydighet til Herrens ord og bud, og ikke i at vi lukker våre øyne og synger store ord om hvor mye vi elsker Jesus! Elsker du Jesus så holder du Guds bud!


Joh 14:21: Den som har mine bud og holder dem, han er den som elsker mig; men den som elsker mig, skal elskes av min Fader, og jeg skal elske ham og åpenbare mig for ham


Mange har stor bekjennelse om hvordan Gud har åpenbart seg for dem. Ja, har han det vil ditt liv være i pakt med hans bud og ord! Halleluja! Dette er Åndens fruk og fruktene av ekte gjenfødelser og omvendelse. Når dette er grunnlaget så kommer den sanne lovsangen naurlig. Ikke som en tillært lovsong i denne verdens ånd, men en ny sang Herren legger i vår munn! Da blir det ekte lovsang som forherliger Jesu navn og leder folket inn i Gudsfrykt. Man tjener Herren med frykt og jubler med beven!


Sal 2:11: Tjen Herren med frykt og juble med beven! 


Sal 40:3-4: Og han drog mig op av fordervelsens grav, av det dype dynd, og han satte mine føtter på en klippe, han gjorde mine trin faste. Og han la i min munn en ny sang, en lovsang for vår Gud. Mange ser det og frykter og setter sin lit til Herren.


 Den som har øre, han høre hva Ånden sier til menighetene!


Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

30.07 | 09:36

Jeg er så enig i det du skriver her. Jeg savner en ren og ekte forkynnelse der Jesu' navn blir opphøyd. Samt en forkynnelse som knytter GT og NT sammen.

...
18.06 | 06:41

Amen! Vi må regne med trengsel i tiden før Jesus kommer. Om det betyr at vi er i kun trengsels delen eller også Guds vredes delen får tiden vise.

...
17.06 | 18:58

Mat 24:29  Men straks efter de dagers trengsel skal solen bli formørket, og månen ikke gi sitt skinn, og stjernene skal falle ned fra himmelen, og himmelens krefter skal rokkes. 
Mat 24:30  Og da skal Menneskesønnens tegn vise sig på himmelen, og da skal

...
07.03 | 17:26

Hei Gjermund Kvamme Denne siden så jeg akkurat nå. Vil gjerne følge dette, for det virker som god og sunn forkynnelse.
Mvh Johnny Fredheim

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE