Din bror er skilt på grunn av fremmede lærdommer

Ronny Johansen

Broder Ronny Johansen

Din bror er skilt på grunn av fremmede lærdommer. Lagt inn 5 Juni 2011

Din bror er skilt på grunn av fremmede lærdommer! Av Ronny Johansen


Man kan bare godta og råde sine medmennesker til skilsmisse uten for hors skyld ved å drikke inn fra villfarende ånder. Dette kan de bare gjøre ved å fornekte Jesus og hans Ord. Dette vil føre en brå fortapelse over dem. Vi kan trøste oss til at dommen over dem er fra gammel tid ikke ørkesløs, og deres fortapelse sover ikke. 

Når din bror rammes av disse villfarelsens følger, så burde det vekke deg opp til kamp mot villfarelsens ånder, slik at de kan avsløres, så ikke flere av dine kjære brødre rammes og rives bort. 

Men feigheten har griper folket. De er redde og stumme som harer som  løper  vekk fra alt som kan virke truende. En reddhare vil aldri reise seg til kamp for å kjempe for sine venner mot ondskapen. Nei, av frykt for sitt eget tar den beina fatt, og puster lettet ut når den ser den har unnsluppet faren.

Men ikke så med de trofaste i landet. De vil aldri godta at fremmede lærdommer lures inn til undergang og fortapelse for Herrens egne får. Herrens får står i forbindelse med Hodet Kristus, han som har all omsorg for sine kjære elskede får. Han er fårenes STORE Hyrde og Tilsynsmann.


Når Herrens sier "STRID", så strider hans salvede. Om alle er i mot betyr faktisk ingen ting. Det er ikke en gang med i regnestykket. For alt kjød er gress og all dens herlighet som blomst på gress. Vi har alle sett hvordan våre fine blomster visner, knekkes sammen og kastes i ovnen for å brennes. Altså er ikke gress veldig mye å frykte for og regne som farlige motstandere i en krig.


Når Herren har forkastet et menneske som har vært satt høyt, så kan det godt hende de fortsetter i sin tjeneste for folket. Det er en ynkelig og skrøpelig tjeneste som kun handler om husets ytre renselse. Når egne ord og handlinger har bragt en bort fra Herrens Åsyn og inn for folkets åsyn for å tjene dem, så har villfarelsene veldig lett for å besnære sinnet ens. Der for folkets åsyn er man også bundet av folkets gunst og ære. Der vil de preke og lære slik at de får folkets gunst og penger. 


Der for folkets åsyn, lurer villfarende ånder hele tiden for å falle inn å få makt. Når de har fått innpass og bearbeidet sine offer lenge nok, fremkommer det fremmed villfarende lære som leder til fortapelse. Derfor skriver Peter:

Men det opstod også falske profeter blandt folket, likesom det og blandt eder skal komme falske lærere, som skal lure inn vrange lærdommer som leder til fortapelse, idet de endog nekter den Herre som kjøpte dem, og fører over sig selv en brå fortapelse, og av havesyke skal de med opdiktede ord utnytte eder til sin vinning. Men dommen over dem er fra gammel tid ikke ørkesløs, og deres fortapelse sover ikke.   1 Peter 2:1-3

Det er i dag dokumentert hvordan personer blant Guds folk lærer at skilsmisse utenfor hors skyld er helt i orden. Vi har også levende bevis for denne praksisen.  De som gir råd og veildeder i retning av å skille ektefolk uten at det er snakk om hor, forårsaker derfor direkte at den ene ektefellen faller i hor. Akkurat slik Jesus sier den forårsaker som skiller seg fra sin ektefelle. 


Herrens strider mot denne djevelskapen. Judas ser seg nødt til å skrive når han ville formane sine elskede brødre til å stride for den tro som engang er overgitt de hellige:

For nogen mennesker har sneket sig inn, som denne dom allerede for lenge siden er opskrevet for: ugudelige, som forvender vår Guds nåde til skamløshet og nekter vår eneste hersker og herre, Jesus Kristus. 

Men da I nu engang vet alt, vil jeg minne eder om at Herren, efterat han hadde frelst folket ut av Egyptens land, siden ødela dem som ikke trodde, og om at de engler som ikke tok vare på sin høie stand, men forlot sin egen bolig, dem holder han i varetekt i evige lenker under mørket til dommen på den store dag; likesom Sodoma og Gomorra og byene deromkring, som på samme måte som disse drev hor og gikk efter fremmed kjød, ligger for våre øine som et eksempel, idet de lider en evig ilds straff. 

Og dog gjør også disse like ens: idet de går i drømme, gjør de kjødet urent, ringeakter herredømme, spotter høie makter. Disse derimot spotter det de ikke kjenner; men det de av naturen skjønner, likesom de ufornuftige dyr, med det ødelegger de sig. Ve dem! for de har gått Kains vei og for vinnings skyld kastet sig inn i Bileams forvillelse og er gått under ved Korahs gjenstridighet.  Judas 4-7 + 9-11.

Folket vil etterhvert som flere og flere blir skilt tvinges til å ta stilling til villfarelsen det er å skille seg uten for hors skyld.  For den praktiseres både her og der til stor fortvilelse og undergang for de innvollverte. 


De som råder til denne onde praksis kommer ikke til å bli spart. Denne djevelskapen kan ikke leves ut i det åpenbare der Kristi Legemes lemmer ferdes uten å møte kraftig motstand fra Herrens brødre.  Tiden har kommet da denne fremmede lærdommen skal bekjempes og plasseres der den hører hjemme. Nemlig, utenfor Kristi Kropp. Alle som godtar slikt og praktiserer slik lære blir spydd ut fra Kristi Kropp. 


Jeg vil derfor oppfordre alle som forsto hvor ondt dette var når den religiøse verden vek av fra Kristi Lære om ekteskapet, å reise seg til strid for Kristi Bud og Lære. Det er jo underlig at så mange forsto det, når det onde  åpenbarte seg blant de andre kristne.


Av Ronny Johansen

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Knut E. Lauritzen | Svar 16.09.2015 09.31

Takk for svar / kommentar til mitt spørsmål. Da må jeg spørre: Hvor har dere det fra at hor er "Bibelsk klar grunn"?

Redaktør VekterRopet G K 16.09.2015 20.34

Mat 5:32 og Matt 19:9. Gjengifte er hor. Skilsmisse uten p.g.a hor er synd og gir medskyldighet for den du går fra sin hor når han/henne gifter seg igjen.

Redaktør VekterRopet G K 16.09.2015 20.28

Ved hor kan man skille seg uten å bli medskyldig i den andres hor om han/hun gifter seg igjen. Men vi sier ikke at hor er Bibelsk klar grunn til skilsmisse.

Knut E. Lauritzen | Svar 10.09.2015 12.44

"Man kan bare godta og råde.. til skilsmisse uten for hors skyld ved å drikke inn fra villfarende ånder. Mener du at en kan råde til skilsmisse for hors skyld?

Redaktør VekterRopet G K 15.09.2015 22.30

Altså sikter den uttalelsen kun til de som i dag misbruker sin veileder rolle med å gi råd til å skille seg fra sin ektefelle uten Bibelsk klar grunn.

VekterRopets Redaktør GK 15.09.2015 22.23

Artikkelforfatteren mener ikke at man kan råde noen til skilsmisse. Men at man er drevet av onde ånder om man råder noen til skilsmisse uten for Hors skyld.

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

30.07 | 09:36

Jeg er så enig i det du skriver her. Jeg savner en ren og ekte forkynnelse der Jesu' navn blir opphøyd. Samt en forkynnelse som knytter GT og NT sammen.

...
18.06 | 06:41

Amen! Vi må regne med trengsel i tiden før Jesus kommer. Om det betyr at vi er i kun trengsels delen eller også Guds vredes delen får tiden vise.

...
17.06 | 18:58

Mat 24:29  Men straks efter de dagers trengsel skal solen bli formørket, og månen ikke gi sitt skinn, og stjernene skal falle ned fra himmelen, og himmelens krefter skal rokkes. 
Mat 24:30  Og da skal Menneskesønnens tegn vise sig på himmelen, og da skal

...
07.03 | 17:26

Hei Gjermund Kvamme Denne siden så jeg akkurat nå. Vil gjerne følge dette, for det virker som god og sunn forkynnelse.
Mvh Johnny Fredheim

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE