BIBELVÆRS BLOGG AUGUST 2018

 

Rom 5:20: Men loven kom til forat fallet skulde bli stort; men hvor synden blev stor, blev nåden enda større.

 

Dagens bibelord kom til meg da jeg som 20 år gammel ung mann lå alene på stuegulvet i syndenød etter flere år i syndens liv borte fra Jesus. I nød og gråt ropte jeg om frelse og Nåde for min sjel. Men var utrøstelig da jeg følte meg som en alt for stor synder til og kunne bli frelst.

 

Idet jeg fikk nåde til og se at hans blod renset meg hvit som sne kjempet jeg likevel med å klare og se hvordan jeg skulle klare og slutte med ett liv i synden.

 

Hvordan skal jeg klare å slutte å synde, slutte å stjele, slutte å lyve, slutte å banne, slutte å slåss å lyde Guds bud i min vandring. Så plutselig var det en stemme som talte inderlig til mitt hjerte:

 

《Jeg skal gjøre det Gjermund. Der synden er stor er nåden enda større! Min nåde skal hjelpe deg og gi deg kraft til vandringen.》I ett nu løftes byrden av. Sorg og fortvilelse ble byttet med lovprisning for frelsen og forvisning om at der synden er stor er nåden enda større.

 

Så ta imot Guds nåde til frelse fra synden du også! For der synden er stor er nåden enda større! <3

1 Joh 1:9: dersom vi bekjenner våre synder, er han trofast og rettferdig, så han forlater oss syndene og renser oss fra all urettferdighet.

 

Dagens bibelvers er ett vers jeg fikk sitert for første gang da jeg som 10 år gammel gutt knelte ned på første benk i synde nød med bønn om frelse, tilgivelse og gråt over mine synder. Det løftet min syndeskyld av mine unge skuldre da og senere når syndeskylden ble mye større var det fortsatt sant at dersom vi bekjenner våre synder er han trofast og rettferdig så han forlater oss alle våre synder. Bibelen forteller at Gud da kaster våre synder bak sin rygg og kommer det aldri mer i hu. Det blir som om vii aldri har syndet. 

 

En slik miskunnelig frelser har vi. Uansett hvor mange eller få synder du og jeg har gjort er det full forlatelse hos Herren når vi erkjenner, bekjenner og ber om det. Så stopper han ikke der men fortsetter og rense oss fra all urettferdighet. Det betyr og bli renset fra all lovløshet å vende om fra våre synder. Fra å være en synder, lovbryter av hjerte får vi Guds rettferdighet så vi av hjerte blir Guds hellige lov og vilje lydig. Det at han forlater våre synder er Nåde. At han renser oss fra all urettferdighet er nåde over nåde. Så la oss bekjenne våre synder for Herren! <3

 

1 Joh 1:9: dersom vi bekjenner våre synder, er han trofast og rettferdig, så han forlater oss syndene og renser oss fra all urettferdighet.

Her starter min Bibel blogg der jeg vil dele noen av mine  favoritt bibelvers i liv og lære. Alt Guds ord er sant, herlig og nyttig. Men vi har gjerne noen ord som vi holder ekstra kjært og som samler i sum de viktigeste ting i Guds ord. Guds ord som på en spesiell måte har blitt oss til Forvandling, Liv, Gudsfrykt og Håp. 

Første andaktsblogg med Bibelord nr 1 vil jeg dele fra Hebrerbrevet!

 

  • Heb 10:14: for med ett offer har han for alltid gjort dem fullkomne som blir helliget.

 

Dette verset er ett av mine absolutte favoritter og samler frelsens evangelium i sum. Rettferdiggjørelse og Helliggjørelse i ett ord. Med Jesu ene offer, forsoning for våre synder på Golgata kors og vår mottagelse av det i tro er vi for all tid blitt gjort fullkomne. Ren, rettferdig og fullkommen og Himmelen verdig ved Jesus Kristi offer på Golgata kors. Fulkommen rettferdiggjort ved tro. Halleluja. Denne fullkommenhet vil vedvare for alltid så fremt vi fortsetter og lar oss bli helliget i vår vandring. Det er altså en forutsetning for å ivareta den fullkommenhet vi får når vi tar imot Jesu offer. Vi må fortsette og la oss bli helliget og det betyr og ta vårt kors opp å vandre selvfornektelsens smale vei til livet. Gjort den fulkommen SOM BLIR helliget. Det er vår vandring på den smale veien til livet. Denne veien som Jesus banet i sin vandring her nede. Takk Jesus for ditt sonoffer som for alltid har gjort meg fullkommen! Vil du også bli fullkommen? Så ta imot dette offer i dag!

 

  • Hebr 10:14: for med ett offer har han for alltid gjort dem fullkomne som blir helliget.

Nyeste kommentarer

30.07 | 09:36

Jeg er så enig i det du skriver her. Jeg savner en ren og ekte forkynnelse der Jesu' navn blir opphøyd. Samt en forkynnelse som knytter GT og NT sammen.

...
18.06 | 06:41

Amen! Vi må regne med trengsel i tiden før Jesus kommer. Om det betyr at vi er i kun trengsels delen eller også Guds vredes delen får tiden vise.

...
17.06 | 18:58

Mat 24:29  Men straks efter de dagers trengsel skal solen bli formørket, og månen ikke gi sitt skinn, og stjernene skal falle ned fra himmelen, og himmelens krefter skal rokkes. 
Mat 24:30  Og da skal Menneskesønnens tegn vise sig på himmelen, og da skal

...
07.03 | 17:26

Hei Gjermund Kvamme Denne siden så jeg akkurat nå. Vil gjerne følge dette, for det virker som god og sunn forkynnelse.
Mvh Johnny Fredheim

...
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE