Er Jesu eksempel umulig å følge?

Er Jesu eksempel umulig å følge?

 Lagt inn  Tirsdag 13 Mars 2018. Av GK

 

Mange kristne og predianter hevder at Jesus er ett forbilde som er UMULIG for oss å nå opp til. Deres 2 påstander er i grove trekk 1:  Jesus kom ned til vår jord og kjempet en kamp mot synden og seiret kun for å vise vår utilstrekkelighet. 2: Så sonet han vår synd så vi kan få tilgivelse og renselse fra vårt syndeliv.

 

Det siste punkt 2 stemmer selvfølgelig helt med Guds ord og evangeliet. Noe alle vi syndere er helt avhengig av for og bli frelst. Jesu Guds sønns blod renser fra all synd og dersom vi bekjenner våre synder er han trofast og rettferdig så han forlater oss alle våre synder. Takk og lov. Derfor kan jeg regne meg som ett Guds barn på vei hjem til mitt Himmelske rike. Syndere frelst av nåde. Så Jesu forsoning for våre synder trenger vi alle. Men så skal mottagelsen av denne forsoning lede oss inn i ett lydighets forhold til Kristus. Full etterfølgelse og full lydighet. Likesom Jesus lærte lydighet av å dø bort fra sitt eget kjøtt skal vi få lyde ham i vår vandring. I motsetning til oss gjorde Jesus aldri en synd og gav aldti etter for fristelsene. Men slik ble han opphav til evig frelse for alle dem som lyder ham. Altså følger i hans fotspor. 

 

Hebr 5:8-9: og således lærte han, skjønt han var Sønn, lydighet av det han led, og da han var fullendt, blev han ophav til evig frelse for alle dem som lyder ham, 

 

Så det siste punktet der de påstår at Jesus viste ett eksempel vi ikke kan følge er løgn fra ende til annen! Der er skjøgens vilfarelse. Det er også en forferdelig fallitterklæring der man gjør Gud til en løgner og forringer Jesu Kristi seier og fullbragte verk. Bibelen holder ikke frem ett krav som er umulig å følge. Det ville jo vært løgn og sadissme. En slik dårlig og lunefull Gud har vi ikke. Nei pris skje Gud! Han kan FULT UT hjelpe å frelse den som kommer til ham i tro! Lovet være Gud og Lammet! Det er ikke lovens vei med død religion vi følger og forkynner. For da var det umulig å fult ut lyde. Men vi forkynner Ordet om korset som en GUDS KRAFT TIL FRELSE! Da er ingenting umulig bare vi tror. For Jesus ble til evig frelse for de som LYDER ham leste vi.

 

Rom 8:3-4: For det som var umulig for loven, idet den var maktesløs ved kjødet, det gjorde Gud, idet han sendte sin Sønn i syndig kjøds lignelse og for syndens skyld og fordømte synden i kjødet, forat lovens krav skulde bli opfylt i oss, vi som ikke vandrer efter kjødet, men etter Ånden. 

 

Da blir Jesu eksempel og fotspor en fryd å følge etter Ånden. For det drypper av fedme i hans fotspor står det. I egen kraft er det umulig men når vi blir født på nytt forvandlet av og ved Åndens nye liv og kraft er Jesus ett forbilde og eksempel vi fult ut kan følge og nå opp til. Livets ånds lov frigjør oss da fra synden og dødens lov. Synden og dødens lov er den lov i vårt kjød som gjør at vi ikke kan følge å leve opp til Jesu eksempel og forbilde. Men når vi ser at kjødet tjener syndens lov og vil alltid gjøre det så løper vi til Jesus og får oppleve både liv og kraft til å stå kjødet imot å vandre etter Ånden. Korsfeste kjødet med alle dets begjæringer ved korsets kraft og seier. Da er det FULT MULIG å  etterfølge Kristus på veien til Livet. Som Herrens apostel Paulus sier:

 

1 Kir 11:1: Bli mine etterfølgere, likesom jeg etterfølger Kristus!

 

Så Jesus er det fullkomne eksempel og forbilde og p.g.a hans rene sonoffer kan vi bli tilgitt vår synd men også fult ut etterfølge ham. Derom er Guds ord veldig klar. Det er det som er den større herlighet vi nå har fått i den nye pakt. Hadde det ikke vært mulig å etterfølge Jesus hadde Gud vært en løgner. Men det er han selvfølgelig ikke. Jesus går så langt at han sier til oss som er hans disipler at vi skal være fullkomne akkurat som Gud selv er fulkommen. 

 

Matt 5:48: Derfor skal dere være fullkomne, likesom deres himmelske Fader er fullkommen.

 

Dette motsier ikke at vi alle har syndet og står uten ære for Gud. Vi blir rettferdiggjort uforskyldt(ufortjent) av nåde ved forløsningen i Jesus Kristus og hans dyrebare blod. Av nåde blir vi frelst og ved tro. Men denne troen og forløsning er ikke hodetro. Men dette er en livsforvandlende hjertetro som løser ut himmelske krefter over og i våre liv så vi både får kjærligheten og kraften til og bli Guds bud lydig i Jesu fotspor. Halleluja! 

 

Joh 15:10: Dersom dere holder mine bud, da blir dere i min kjærlighet, likesom jeg har holdt min Faders bud og blir i hans kjærlighet.

 

Dette viser at Jesu Kristi fulkomne eksempel og Guds fullkommenhet skal og kan være vårt fult oppnåelige mål når vi vandrer i hans fotspor. Så gjør vi og sier som Paulus sa om denne fullkommenhet! Ikke at jeg alt har grepet det eller er fullkommen men jeg jager mot det etter som jeg selv er grepet av Kristus. Men det er ingen vits i å jage mot ett mål vi ikke tror vi kan nå! Det hadde jo vært idioti og dårskap. Så Jesu eksempel er slettes ikke umulig å følge!  

 

Fil 3:13-14:  Brødre! jeg tror ikke om mig selv at jeg har grepet det. Men ett gjør jeg: idet jeg glemmer det som er bak, og strekker mig ut efter det som er foran, jager jeg mot målet, til den seierspris som Gud har kalt oss til der ovenfra i Kristus Jesus. 

 

Bibelen gir oss heller ingen mål, bud eller formaning som er uoppnåelig. Grunnen til at Jesus gikk lidelsene vei som endte på ett Kors var for at vi skulle komme etter i hans fotspor(leve opp til hans forbilde). Så gå på Jesu navn til Gud faders ære. For ingenting er umulig for Gud! Halleluja!

 

1 Pet 2:21-22: For dertil blev dere og kalt, fordi også Kristus led for dere og etterlot dere et eksempel, forat dere skal følge etter i hans fotspor, han som ikke gjorde synd, og i hvis munn det ikke blev funnet svik

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

07.03 | 17:26

Hei Gjermund Kvamme Denne siden så jeg akkurat nå. Vil gjerne følge dette, for det virker som god og sunn forkynnelse.
Mvh Johnny Fredheim

...
13.12 | 00:41

Dere er heldige som har fått Ruths bok åpenbart. Jeg har lenge undret meg over at så mange blir så velsignet av fortellingen der. Venter på åpenbaringen!

...
05.11 | 08:46

Supert Gjermund.. Norges svar på Paul Washer Det er dette vi trenger mer av..

...
19.10 | 18:12

Dette er sant slik skulle det bli i di siste tider. Nå må folk våkne opp og se hva er rett og hva er vranglære. Jesus kommer snart Amem

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE