Korsets Seier og Vranglære Del 2

Gjermund Kvamme

Korsets Seier og Vranglære Del 2 Lagt inn 26 Oktober 2010

For kort tid siden skrev jeg ett inlegg som har fått sterke reaksjoner. Innlegget KS og Vranglære som ligger ute rett før dette oppfølgende stykke på http://www.vekterropet.com/39655468   har istedkommet at Redaktøren i KS bad om utdyping av grunlaget for nevnte innlegg. Det kommer derfor her. I henvendelsen påsto KS Redaktøren at de sto på den samme gamle pinselinjen som de avdøde veiledere. Jeg ble også oppfordret til å være mer konkret og lovte at det skulle jeg være neste gang.

Det ble henvist til godt samarbeid og støtte fra veiledere og deres enker. Til dette har jeg ikke noen protester bortsett fra at det i så fall sier mer om deres manglende sunne ståsted en det borger for at avisen KS står på den samme gamle pinselinjen som KS gjorde eksempelvis under Thoralf Gilbrandt sin tid som KS Redaktør og før den tiden. 

Hvis KS virkelig mener at dem står på den samme gamle pinselinjen, så utfordrer jeg den sittende redaksjonen til å legge ut serien av Gilbrandts lederartikler fra den tiden han var Redaktør i KS! Gjør dagens KS Redaktør det og støtter innholdet og avisen går ut på det uten forbehold, ja da skal jeg ta tilbake min påstand om at KS ikke står på den gamle pinselinjen! Har dere ikke tilgang til disse ledere kan jeg være behjelpelig fra min samling hjemme.

Jeg er så heldig at jeg har en rekke gamle KS artikler som veiledere har skrevet og lederartikler fra Thoralf Gilbrandts Redaktør tid i Korsets seier, og er det en ting som er bombende sikkert så er det at det var en helt annen linje en den KS har utvikklet seg til å føre i dag og de siste nærmere 30 år! Det har vært ett glidende frafall men likevell fult mulig å oppdage for den som kjenner sin Bibel og pinsehistorie. Her kunne vært nevnt en hel rekke sannheter om Gudsliv og menighetsliv som det er ganske åpenbart at KS har forandret ståsted på. Selv om de ynder å si at de fremdeles står på den gamle pinselinjen, så forandrer ikke det faktum at dagens KS er milevis i fra den gamle pinselinjen! 

Vi har hatt rundt 30 år med åpenbar glidende utvikkling den gale veien. Store reportasjer om hvor posetivt det er med den verdsliggjorte Ungdomsfestivalen på Hedemarktoppen, konsert kristendom, lovsangsteam med lovsanger mange av oss på den gamle pinselinjen opplever som født i eros kjærlighet og ikke den rene og hellige Guds kjærlighet. Skulle jeg her ta frem alle reportasjer jeg med bedrøvelse har lest av dagens Redaktør og en rekke andre av KS sine medarbeidere, og Redaktører etter Nilsen sin tid, så hadde det fylt en hel bok. Det føler jeg ikke for å bruke tiden min på.

Pinsebevegelsen hadde ett merkbart frafall fra sitt radikale bibeltroe ståsted ved 68 generasjonen. Da kom feminist og kvinnekamp tanken inn også i menighetene. Man skulle frigjøre seg fra lover og regler de gamle hadde stått på. Dette viste seg i en glidende utglidning bort fra den gamle pinselinjen. Noe jeg er overbevist kom synelig til overflaten, I KS, da Gilbrandt ble presset ut av Redaktør stolen. Dette kom jo åpent frem i hans siste lederartikkel jeg har hjemme. 

Så tok Odvar Nilsen over og fremdeles var det mulig å komme frem med den gamle pinselinjen, selv om det raskt viste seg at han ikke holdt de usunne krefter like mye unna avisspaltene som forgjengeren ved Guds nåde hadde gjort. Grunnen til dette kjenner nok kun fam og de som var internt i KS på den tiden. 

Etter Nilsens avgang er det min erfaring og flere predikanter og veiledere, jeg samtalte med, sin erfaring at det ble nærmest umulig å få inn artikler og kronikker med en klar forkynnelse av den gamle pinselinjen. Da fikk man en sterk opplevelse av at det ble sortert så ikke den utglidningen skulle avsløres! Var du for klar mot KS sin nye linje måtte du sende det til Dagen eller siden Norge i Dag for i det hele tatt og få det publisert. Tok en liten kontroll test selv en gang å sendte inn noe som ikke støtet KS sin linje og det fikk jeg inn som hovedkronikk den uka! Glad for det, men likevell ganske så avslørende når ingenting av det ramsalte kom inn!

Når det gjelder Gilbrandts Redaktør tid så er hva han sto for mot slutten etter sykdom og hjernedrypp uvesentlig i så måte. Hans KS tjeneste må bedømmes etter den tiden han var redaktør. Der er det ingen tvil. Det var den gamle pinselinjen rent og klart! Guds ord sto som det autorative!

Den gamle pinselinjen som KS sto på før er langt mer en tungetale og åndsdåp! Når man leser de nevnte lederartikler til Thoralf Gilbrandt så ser man at det er langt unna det KS og flertallet av Pinsevenner står for i dag. Det er klart at KS og andre predikanter sitt knefall for verdens ånd har båret frukter som også det har preget den jevne pinsevenn og menighet. 

Men dette frafallet kjenner de Gudfryktige til i alle samfunn! Derfor har jeg brødre og søstre innen mange andre menigheter og samfunn som Pinsebevegelsen der jeg tilhører men også Baptister, Frie venner, Maran ata, Frelsesarmeen, Lutterske krettser m.m. som har den samme opplevelse av utglidning og frafall fra sann vekkelsesliv og bibeltroskap!

Før var det var en skarp forkynnelse mot verdslighet, mot bruk av verdslige metoder som teater/drama, moderne verdslige ryttmer/åndsmakter og musikk/åndsmakter. I tilegg slår Bibel troskapen mot meg i disse gamle artikler fra KS. Det forkyntes Radikalt mot synden, mot herlighets teologien, vilfarelsen og vranglære av alle slag. Det forkyntes om vår ferd i Guds hus, Bibelsk kledning, Hellig ferd, samtidig som man hadde Åndens dåp og tungetale. Det var i sannhet den gamle pinselinjen med Gudsfrykten også tilstede og ikke bare tungetale og Åndsdåp!

1 Tim 3:14-16:   Dette skriver jeg til dig skjønt jeg håper snart å komme til dig,   men om jeg venter med å komme, at du da kan vite hvorledes en bør ferdes i Guds hus, som er den levende Guds menighet, sannhetens støtte og grunnvoll.Og som enhver må bekjenne, stor er den gudsfryktens hemmelighet: Han som blev åpenbaret i kjød, rettferdiggjort i ånd, sett av engler, forkynt iblandt folkeslag, trodd i verden, optatt i herlighet.

Da står vi på det som Guds ord og våre sanne veiledere holdt frem. Da fostres redskaper som Gud kan bruke til å stille seg i gapet som ett vern for folket! Må vi ikke få det bedrøvende budskapet som på Esekiels tid at Herren søkte men fant ingen! Så våkn opp Guds menighet, ikle deg kraft fra det høye! Tred frem i striden og Herrens skal stride for deg! Bli med i brønngraver laget nu i denne endens tid! Herren skal selv rense sitt folk som påkaller han av ett rent hjerte!

Esekiel 22:23-30 Og Herrens ord kom til mig, og det lød så: Menneskesønn! Si til det: Du er et land som ikke er renset, som ikke har fått skyllregn på vredens dag. De profeter det har i sin midte, er en flokk av sammensvorne; de er lik en brølende løve, som raner og røver; de fortærer menneskeliv, de tar gods og kostbarheter; de gjør mange til enker der. 

Dets prester gjør vold på min lov og vanhelliger mine helligdommer; mellem hellig og vanhellig gjør de ingen forskjell, og de lærer ikke å skjelne mellem urent og rent; for mine sabbater lukker de sine øine, og jeg blir vanhelliget midt iblandt dem. De fyrster det har i sin midte, er lik ulver, som raner og røver; de utøser blod, de ødelegger menneskeliv for å samle urettferdig vinning. Dets profeter stryker over med kalk for dem; de skuer tomhet og spår dem løgn og sier: Så sier Herren, Israels Gud - enda Herren ikke har talt. 

Folket i landet gjør voldsverk og raner og røver, og den elendige og fattige undertrykker de, og mot den fremmede gjør de voldsverk uten lov og rett. Jeg søkte blandt dem efter en mann som vilde mure op en mur og stille sig i gapet for mitt åsyn til vern for landet, så jeg ikke skulde ødelegge det; men jeg fant ingen

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Andrè Vespestad Jacobsen | Svar 17.12.2010 22.38

Kjempebra det broder !!!!!!!!1

Gjermund 18.12.2010 01.23

Takk for det Bror!

Gjermund | Svar 29.11.2010 00.10

Ser det er en del som har vonde minner om hviteboka til TH Gilbrandt der han på 70 tallet tok ett oppgjør med div vranglærer som Arild Edvardsen innførte...

Gjermund 29.11.2010 00.13

Merkelig innstilling! Jeg leste den først på 90 tallet og den var en rik inføring i Guds ord og med solid Bibelsk belegg avslørte han vranglærene i tiden da! :

fol | Svar 28.11.2010 23.40

Ja, ja da følger jeg heller Jesu og den hellige ånd, men Gud velsigne deg.

Gjermund 28.11.2010 23.46

Jesus og DHÅ har åpenbart sin fulkomne vilje i Guds ord/Bibelen! Derfor er forkynnelsen som stemmer overens med den boka Jesus og Den Hellige Ånds vilje! GVD

F.o.Lyngaas | Svar 28.11.2010 23.03

med sorg den såkalte "hvitboka" (svarteboka).

Gjermund 28.11.2010 23.31

Her er vi opptatt av hva Jesus gjør i dag! Men det betyr ikke at alt det som omtales som hans gjerninger er det! Hvitboka var fin den. Klar bibelutleggelse!

F O Lyngaas. | Svar 28.11.2010 23.00

Er det ikke bedre å være opptatt av hva Jesus gjør idag, enn å mimre om hva gamle avdøde forstandere og tidligere redaktører bedrev med i sin tid, flere husker

Gjermund 28.11.2010 23.33

Her er vi opptatt av hva Jesus gjør i dag! Men det betyr ikke at alt det som omtales som hans gjerninger er det! Hvitboka var fin den. Klar bibelutleggelse!

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

30.07 | 09:36

Jeg er så enig i det du skriver her. Jeg savner en ren og ekte forkynnelse der Jesu' navn blir opphøyd. Samt en forkynnelse som knytter GT og NT sammen.

...
18.06 | 06:41

Amen! Vi må regne med trengsel i tiden før Jesus kommer. Om det betyr at vi er i kun trengsels delen eller også Guds vredes delen får tiden vise.

...
17.06 | 18:58

Mat 24:29  Men straks efter de dagers trengsel skal solen bli formørket, og månen ikke gi sitt skinn, og stjernene skal falle ned fra himmelen, og himmelens krefter skal rokkes. 
Mat 24:30  Og da skal Menneskesønnens tegn vise sig på himmelen, og da skal

...
07.03 | 17:26

Hei Gjermund Kvamme Denne siden så jeg akkurat nå. Vil gjerne følge dette, for det virker som god og sunn forkynnelse.
Mvh Johnny Fredheim

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE