Han viste det ikke

Han viste det ikke! Av Gjermund Kvamme

Evangelist Gjermund Kvamme. Webmaster på disse nettsider.

Han viste det ikke! Av Gjermund Kvamme

Han viste det ikke! Av Gjermund Kvamme

I beretningen om Samson og Dalilla i Dom;16, så leser vi en historie som er ett mektig bilde på Menigheten og en Herrens tjener ! Der fortelles det om en Guds mann, og stridsmann som over tid lot seg påvirke, og forføre av en kvinne til å gi fra seg hemmeligheten til sin kraft. Han opplevde flere angrep, og forsøk på å bli frarøvet det Gud hadde gitt ham, men sto imot helt til hun begynte å prate om kjærlighet, og om han ikke hadde tiltro til henne, og da står det att han ble så lei seg at han kunne dø, og så åpnet han hele sitt hjerte for henne, og fortalte om de syv flettene hvor grunnen til kraften lå.

Deretter så står det så bedrøvelig i v19: Så lot hun ham sovne inn på sine knær, og kalte på en mann og lot de syv flettene på hans hode rake av; og hun begynte å plage han, og hans styrke vek fra ham. Så kan vi se i v20 at Samson gis beskjed om at filistrene er over ham, og det står det at han våknet opp av søvne og sa jeg skal nok gjøre meg fri denne gang som før og slite meg løs. MEN HAN VISTE IKKE AT HERREN VAR VEKET FRA HAM ! Så grep filistrene ham og stakk hans øyne ut, og førte ham av sted, og bandt han fast til å slave for filistrene.

Hvor bedrøvelig det er når vi som Menighet, og Herrens tjenere, legger oss ned på feil fang, og blir avklippet hemmelighetene til vår kraft og seier ! Da er det første som blir frarøvet oss vårt åndelige gangsyn. De stakk hans øyne ut. Vi ser ikke lengre frafallet i tiden, og våre forsøk på å utvise den samme autoritet og tro på egen kraft blir ynkelig, og kun en lydende malm og en klingende bjelle, for Herren er veket fra oss. Vi har gitt bort det som var hemmeligheten til vår kraft. Jeg skal nok gjøre meg fri denne gangen også sa Samson. Men han viste ikke !

Det er det samme vi leser i Åpenbarings bokens sendebrev til Laodikea: Du sier du er rik, og har overflod, men du vet ikke at du er ussel ynkelig, fattig, blind og naken. Hvor mange Guds men og kvinner har vel ikke opplevd det samme ? Sovnet på verdslighetens og forførelsens fang, for så å bli avklippet de sannheter og de ting som før gav dem autoritt i åndens verden. Den ene fletta etter den andre detter av i takt med sløvhetens åndedrett.

Det kan høres så fint ut når mennesker kommer med prat om kjærlighet, men vis resultatet blir att "flettene" klippes av, og at de åndelige sannheter fjernes, ja da er enhver snakk om kjærlighet kun ett forsøk fra djevelens side på å stjele, myrde, og ødelegge. Først så stjeler han hemmeligheten til vår kraft, og frarøver oss vår åndelige slagkraft, så myrder, og ødelegger han Guds menn, kvinner, og menigheter sin tjeneste, og evne til å stride for den tro som er oss overgitt.

Ja han lar oss til og med få leve i selvbedrag om att vi fortsatt har kraften til å vinne seier. Men flettene som ligger avklippet på gulvet taler likevell sitt tydelige språk om att vi gav avkall på hemmeligheten til vår kraft.

Mange menigheter og mennesker sto for Gud en gang, med alle de syv flettene på plass, og hadde stor kraft, og autoritet i Åndens verden. Du forkynte ordet rent og klart. Holdt fast på de eldres grenseskjell. Lød Gud mer enn mennesker, men nå har du blitt det som profeten omtaler som stumme hunder som ikke kan gjø.

Du har mistet din åndelige kraft og autoritet. Flettene ligger på gulvet. Den ene sannheten etter den andre har blitt klippet av. Sannhetene ligger der fremdeles, men de er ikke lengre en del av deg og/eller din Menighet. Den tredje person i guddommen Den hellige Ånd ringeaktes, ved at man frarøver det som er Åndens oppgave, nemlig å levendegjøre ordet, og skape resultater. Mennesker stjeler hans oppgaver ved å spille teater, og bruke verdslig underholdning i Guds hus m.m.

Midt i menigheten så vanærer mange menn Kristus ved at de går med tildekket hode, hatt og lignende i Guds hus. Selv om Guds ord i sin menighets undervisning har sagt at vi vanærer vårt hode som er Kristus hvis vi tildekker hode når vi ber eller taler profetisk. Kvinner vanærer sine hoder som er mannen i Guds menighet ved at de ikke tildekker sitt hode når de går til Guds hus. Alt dette står klart og tydelig i 1kor;11. Paulus understrekker til og med til slutt, att her skal vi ikke bry oss om skikk og bruk hos andre. Om noen vil være trettekjær(mot denne sannhet) så skal han vite at en sådan skikk(altså det å være trettekjær mot sannheten: min kom) har ikke vi, heller ikke i Guds menigheter. Videre så advarer Guds ord flere steder mot overdreven pynting, gull og perler. Ja til og med allerede på Gammel testamentlige tid, så fikk Israels folk beskjed om å ta av seg øredobbene, og hellige seg før de gikk opp til Betel/Guds hus.

Videre så samarbeider mange tidligere Guds menigheter, menn og kvinner mer og mer med villfarende retninger, og folk og menigheter som er bærere av fremmede lærdoms vær !

Det prates om kjærlighet, og det å samles om det vesentlige, og glemme det uvesentlige. Men hvem er da du menneske, som tar til gjenmæle mot Gud ? Hvem er du, som tror du har retten til å kalle noe av Herrens ord for uvesentlig ? Noen av flettene i Guds menighet ! Nei ikke mange bli lærere sier skriften, for de skal få dess tyngre dom ! Den som tale han tale som Guds ord ! Mange taler om Guds ord i dag, men få taler som Guds ord ! Ser du flettene som har ramlet av ? Ser du kraften som forsvinner ? Hvor bedrøvelig det er når Guds ånd viker fra det som en gang var en Guds menighet, Guds mann, og Guds kvinne ! Da hjelper det ikke med gamle historier, eller nye metoder. For Herren er veket fra deg !

Da blir vi til slutt ett narrespill for verden, og til latter ! Samson ble ført frem i ett hus til underholdning. Til å leke for fienden. Å HØR ! Det var store folkemengder på det møte ! Overalt satt det folk som applauderte og var med i larmen. Ja det står i dom;16:27: Huset var fult av folk ! Men de var samlet om en mann som hadde mistet sin kraft, og nå kun var der som ett narrespill.

Hvilket rystende bildet er ikke dette på mange av våre menigheter, og tidligere Guds menn og kvinner i dag! Men pris skje Gud ! Det står at flettene til Samson begynte å vokse igjen med det samme de var raket av. Så kan vi se i v28 at Samson ropte til Gud i sin nød, og ba på ny om hjelp ifra Herren, og vi kan lese om att han rev ned søylene huset hvilte på, og tok flere med seg i sin død en han hadde gjort i hele sitt liv ! Halleluja !

Det går an å leve i vekkelsen nå i denne endens tid på trots av tidligere sløvhet og frafall. Gud har ikke forandret seg ? Nei ! Langt derifra ! Han er i går og i dag, ja til evig tid den samme. Vi har den samme vei å gå, som tidligere, hvis vi på ny skal oppleve att flettene vokser ut igjen, og ennå er det ei slutt pris skje Gud. Vi kan få opplev att flettene begynner å vokse ut igjen. Vi kan på ny få nåde til å avsløre djevelens renkespill, og vinne seier for Guds sak. Da blir du ikke lengre ett narrespill, og selvbedrag, men da reiser du deg i Guds kraft og stiller deg i gapet for Guds åsyn i denne vår frafalne og villfarende tid !

Halleluja ! Gud er på tronen ennu, og han kommer sine i hu. Kanskje ikke alle flettene er klippet av på deg. Kanskje du fortsatt har noen av dem igjen, så du ikke helt er overgitt fiendens hånd enda. Ja du har kanskje fortsatt en hvis kraft og velsignelse over din tjeneste og i menighet, men flettene er på vei til å bli klippet av en for en.

Stopp opp ett øyeblikk. Gi akt på det fjell du er hugget ut av, og rop til Gud om att han må få føre deg tilbake til husets inngang, så du atter kan få oppleve og kjenne dobbelt bekkens fulle strømmer i ditt liv og tjeneste. Vi må ikke være fornøyd før alle flettene er vokst ut igjen ! Pris skje Gud.

Det står om Samson att han deretter tok flere i sin død enn han tok i hele sitt liv. Derfor kan vi være trygge på att Gud har kraft og gi når vi kommer til oss selv og roper om ny kraft og nåde om att flettene må komme på plass!

Men for att dette skal skje må vi komme ut av uvitenhetens villfarelse, og innse att en eller flere av flettene er klippet av oss ! Da kan Gud møte oss på ny, og da kan vi komme til ham å kjøpe gull lutret i ilden og øyensalve så vi kan se. Lovet være Gud og lammet ! Amen.

Gud velsigne dere alle sammen !

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

30.07 | 09:36

Jeg er så enig i det du skriver her. Jeg savner en ren og ekte forkynnelse der Jesu' navn blir opphøyd. Samt en forkynnelse som knytter GT og NT sammen.

...
18.06 | 06:41

Amen! Vi må regne med trengsel i tiden før Jesus kommer. Om det betyr at vi er i kun trengsels delen eller også Guds vredes delen får tiden vise.

...
17.06 | 18:58

Mat 24:29  Men straks efter de dagers trengsel skal solen bli formørket, og månen ikke gi sitt skinn, og stjernene skal falle ned fra himmelen, og himmelens krefter skal rokkes. 
Mat 24:30  Og da skal Menneskesønnens tegn vise sig på himmelen, og da skal

...
07.03 | 17:26

Hei Gjermund Kvamme Denne siden så jeg akkurat nå. Vil gjerne følge dette, for det virker som god og sunn forkynnelse.
Mvh Johnny Fredheim

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE