Tar vi oss lærere i hopetall?

Evangelist Gjermund Kvamme

Tar vi oss lærere i hopetall? Av Gjermund Kvamme 4 Februar 2011


Jeg vidner for Gud og Kristus Jesus, som skal dømme levende og døde, og ved hans åpenbarelse og hans rike; Forkynn ordet, vær rede i tide og utide, overbevis, irettesett, forman med all langmodighet og lære!  For det skal komme en tid da de ikke skal tåle den sunde lære, men efter sine egne lyster ta sig selv lærere i hopetall, fordi det klør dem i øret, og de skal vende øret bort fra sannheten og vende sig til eventyr. Men vær du edru i alle ting, lid ondt, gjør en evangelists gjerning, fullfør din tjeneste!(2 Tim 4:1-5)

 

Tar vi oss lærere i hopetall?  Er det dine egne  LYSTER som styrer ditt Bbelsyn?Hva ligger i det? Selvfølgelig en hel rekke ting. Vi ser i dag mange "kristne" folk som eksempelvis har lyst til å drikke, adobterer læresettninger som forsvarer alkoholbruk.  Andre elsker bare det å generelt være verdslig og dyrke verdslige ting og da ønsker man gjerne lærere som gir aksept for det og ikke betoner at man ikke skal skikke seg lik med denne verden. Være en Jøde for jøde og greker for greker blir plutselig strukket til langt utover sine breddegrader for å tilfredsstille kjødelige kristnes lyster. Man går lei sin ektefelle og plutselig er det helt greit å skille seg å gifte seg igjen.


Mange som kjenner motstand mot enkelte ting i Guds ord leter etter predikanter, sammenhenger og utleggelser som klør deres gjenstridighet og ulydighet i øret. Tar seg lærere etter sine EGNE LYSTER. Kommer det en Herrens tjener å forkynner ordet så det dømmer hjertets tanker og råd som det skal gjøre roper dem opp om at han er ukjærlig, dømmende, lovisk og fundamentalistisk. 


For Guds ord er levende og kraftig og skarpere enn noget tveegget sverd og trenger igjennem, inntil det kløver sjel og ånd, ledemot og marg, og dømmer hjertets tanker og råd , Og ingen skapning er usynlig for hans åsyn, men alt er nakent og bart for hans øine som vi har å gjøre med. (Hebr 4:12-13)


Men istedet for å bøye seg i ydmykhet for Guds ord og omvende seg, velger man å ta seg lærere etter som det klør i øret. Det er ikke lengre spørsmål om hva Guds vilje er og da hva som står skrevet, men kan jeg finne en som utlegger og tolker ordet slik jeg har lyst til. Disse mennesker ynder også å si at alt dreier seg om tolkning for da lager man ett inntrykk om at ingenting er sikkert. 


Er vi midt inne i denne tiden kjære venner? Er det just nå vi må være på vakt som aldri noensinne før? Jeg tror det og mener det. Den som har øre han høre hva Ånden sier til menighetene i denne tid. Kjærligheten skulle bli kald hos de fleste forteller Guds ord oss også. I de fleste gjelder menn, kvinner, fattig, rike, svarte, hvite, pinsevenner, kirkevenner, fire venner eller andre venner. Ingen sammenheng er spart. Nei ALLE jomfruene sovnet inn leser vi i Guds ord. Kjærligheten skal bli kald hos de FLESTE! DE mange i bestemt form sier grunnteksten og det henviser da til det store flertall både ute i verden og inne blandt de bekjennende kristne .

 

Mangel på kjærlighet er grunnen til at folket tar seg lærere i hopetall etter som det klør dem i øret. Man har ikke lengre den kjærligheten til Jesus Kristus som virker lyst til å lyde Herrens lov. Da begynner man å finne opp sine egne teorier og læresetninger og velger seg ut predikanter og lærere som klør dem i øret ved å kose med vranglærene deres og snakke dem etter munnen. Den kalde kjærligheten har da gitt sine frukt. Dersom dere elsker meg da holder dere mine bud sa Jesus! Det er en sannhet mange ikke vil høre i dag!

 

Sannheten skulle sette oss i frihet. Men likevel er det mange som hevder en frihet utenfor sannhetens ord. Men er dette en virkelig frihet? Eller er det Djevelens falske "frihet"? Ser at mange som er motstandere av enkelte sannheter i Guds ord går til det skrittet og ta seg en kjepphest som de legger frem som det altoverskyggende viktige. Ofte er disse kjepphester ikke en gang Bibelske "kjepphester" men menneskebud, ja eventyr og tull fra lærere som klør dem i øret, endeløse teorier som kun er oppfunnet for å forkaste sannheter i Ordet. Likevel applauderer mange. Vil mennesket bedras?

 

Virker som mange langt heller vil kjempe til blodet for en eller annen rar vranglære mens de latterliggjør og gjerne dømmer den som våger å stå frem på Ordets grunn. Guds sanne tjenere formidler ikke øre kløe men sannheten som setter i frihet! Hva velger vi i denne tid kjære venner? Ta oss lærere i hopetall eller bøye oss i ærefrykt for Gud og hans hellige og rene ord?

 

Hans godhet burde og skal drive oss til omvendelse. La oss stå fast på Guds ord og det lys som er født frem gjennom smerte, åndens åpenbaring og generasjoners innvielse, bønn og bibelstudier! La oss bøye oss i ærefrykt for ALT Guds ord og ikke legge noe til eller trekke noe fra!

    

Eller forakter du hans godhets og tålmods og langmods rikdom, og vet ikke at Guds godhet driver dig til omvendelse? Ved din hårdhet og ditt ubotferdige hjerte ophoper du dig vrede på vredens dag, den dag da Guds rettferdige dom åpenbares, han som skal betale enhver efter hans gjerninger:  dem som med utholdenhet i god gjerning søker herlighet og ære og uforgjengelighet, skal han gi evig liv,  men dem som er gjenstridige og ulydige mot sannheten, men lydige mot urettferdigheten, dem skal times vrede og harme. (Rom 2:4-8)

 

Av Gjermund Kvamme

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

30.07 | 09:36

Jeg er så enig i det du skriver her. Jeg savner en ren og ekte forkynnelse der Jesu' navn blir opphøyd. Samt en forkynnelse som knytter GT og NT sammen.

...
18.06 | 06:41

Amen! Vi må regne med trengsel i tiden før Jesus kommer. Om det betyr at vi er i kun trengsels delen eller også Guds vredes delen får tiden vise.

...
17.06 | 18:58

Mat 24:29  Men straks efter de dagers trengsel skal solen bli formørket, og månen ikke gi sitt skinn, og stjernene skal falle ned fra himmelen, og himmelens krefter skal rokkes. 
Mat 24:30  Og da skal Menneskesønnens tegn vise sig på himmelen, og da skal

...
07.03 | 17:26

Hei Gjermund Kvamme Denne siden så jeg akkurat nå. Vil gjerne følge dette, for det virker som god og sunn forkynnelse.
Mvh Johnny Fredheim

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE