De gamle stier! av Eivind Flå

De gamle stier! av Eivind Flå

Informasjons leder i Åpne dører, styreleder i bladet Evangelisten m.m. Du finner link til hans Bibel og Misjons side inne på mine favoritt linker.

De gamle stier! av Eivind Flå

De gamle stier!

Av Eivind Flå

”Stå på veiene og se til. Spør etter de gamle stier. Spør hvor veien går til det gode, og vandre på den! Så skal dere finne hvile for deres sjeler. Men de sa: Vi vil ikke vandre på den”.  (Jer 6,16)

”Hvordan skal den unge holde sin sti ren? Ved å holde seg etter ditt ord”.  (Sal 119,9)

 

Alene Guds ord er i stand til å gi lys i de åndelige spørsmål. Det blir gjort anstrengende forsøk på å finne lys på annen måte gjennom ulike virkemidler. Det vil aldri lykkes! Sal 119,105 slår det fast:  Ditt ord  er en lykt for min fot og et lys på min sti” . Den som spør etter de gamle stier vil derfor alltid stille spørsmålet: Hva sier Ordet?

Et skuespill for verden!

Forkynneren, Arnold Bjerkreim, skrev så treffende i en avisartikkel:  ”Bibelen taler om skuespill og drama, men ikke spill, men roller fra virkeligheten. Sannelig var det dramatisk liv folk var vitne til når de så Paulus. Sannelig er det virkelighetsdrama verden er vitne til, når de ser kristne blir forfulgt, utskjelt og spottet.”.  Ikke minst gjør dette seg gjeldende blant forfulgte kristne i de muslimske land. De får oppleve på kroppen noe av det samme som Paulus skriver om apostlenes erfaringer i 1.Kor. 4,9:  ”For meg ser det ut som om Gud har stilt oss apostler aller nederst. Vi er som dødsdømte. Et  skuespill  er vi blitt for verden, både for engler og for mennesker” . De trengte ikke å spille skuespill, for de ble ved sitt liv selv et skuespill for verden!

De mange virkemidler og Guds virkemiddel!

Vi ser i dag at det utvikler seg er en form for underholdingskristendom, som setter ”brød og sirkus” i sentrum, mens forkynnelsen av Guds ord mer og mer blir satt til side. Det tales om virkemidler som skal bidra til å gjøre Guds ord mer spiselig for verden. Ved hjelp av show av diverse slag skal man hjelpe Gud med å lokke folk til å komme til møte. 


Bibellærer Jan Bygstad sier det slik:  ”En erstatter alteret med scenen. Hvor en får inn en scene, får en inn en opptreden. Grensen mellom underholdningskultur og kristendom viskes dermed ut” . Jeg er redd det ofte blir steiner i stedet for brød gjennom de mange menneskeproduserte virkemidler. En kan av og til undres hva det blir igjen av et såkalt moderne kristent møte dersom strømmen går. Herren har gitt den fortapte verden kun ett virkemiddel til å føre mennesker over fra død til liv, fra mørke til lys og fra Satans makt til Gud – Bibelens ord. 1.Pet 1,23 sier:  ”For dere er gjenfødt, ikke av forgjengelig, men av uforgjengelig sæd, ved  Guds ord , som lever og blir” . Vi finner intet sted at noen ble gjenfødt gjennom skuespill, danseoppvisning, rockekonserter med lys og røykshow eller andre former for opptrinn, som er så vanlige i dag.

 

De mange virkemidler vi ser, tror jeg i bunn og grunn har sin forklaring i tvil på at Guds ord virker. Jeg er redd for at vi i våre sammenhenger er i ferd med å miste troen på at Guds ord ikke vender tomt tilbake. Hva vi derfor trenger er en Bibelvekkelse! Vi trenger å gjenreise troen på Guds ord, som Guds virkemiddel til frelse og dertil for å bevare synderen. Aldri før har ordene fra Jerm. 22,29 vært mer aktuelle:  ”Land! land! land! Hør Herrens ord!”  


Det er først når troen på Gud svikter at de mange knep begynner. Da må man ty til det ene og det andre, og man går til stadig sterkere virkemidler for å kunne konkurrere med verden. Jeg tror C. Fr. Wisløff har rett når han sier:  ”Det jeg ikke får gjort ved hjelp av Guds ord, i Guds rikes arbeid, det får jeg heller ikke gjort” Det er nemlig Guds ord som skal drive oss, og ikke underholdning eller et hvilket som helst lærdomsvær. Til sin åndelige bror Timoteus gir Paulus et råd jeg tror vi har grunn ta til etterretning også i dag. 


I 2.Tim. 4,2-5 står det:  ”Forkynn ordet, vær rede i tide og utide, overbevis, irettesett, forman med all langmodighet og lære! For det skal komme en tid da de ikke skal tåle den sunne lære, men etter sine egne lyster ta seg selv lærere i hopetall, fordi det klør dem i øret, og de skal vende øret bort fra sannheten og vende seg til eventyr. Men vær du edru i alle ting, lid ondt, gjør en evangelists gjerning, fullfør din tjeneste”.  Lykke til på denne velprøvde og gamle sti!  

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

30.07 | 09:36

Jeg er så enig i det du skriver her. Jeg savner en ren og ekte forkynnelse der Jesu' navn blir opphøyd. Samt en forkynnelse som knytter GT og NT sammen.

...
18.06 | 06:41

Amen! Vi må regne med trengsel i tiden før Jesus kommer. Om det betyr at vi er i kun trengsels delen eller også Guds vredes delen får tiden vise.

...
17.06 | 18:58

Mat 24:29  Men straks efter de dagers trengsel skal solen bli formørket, og månen ikke gi sitt skinn, og stjernene skal falle ned fra himmelen, og himmelens krefter skal rokkes. 
Mat 24:30  Og da skal Menneskesønnens tegn vise sig på himmelen, og da skal

...
07.03 | 17:26

Hei Gjermund Kvamme Denne siden så jeg akkurat nå. Vil gjerne følge dette, for det virker som god og sunn forkynnelse.
Mvh Johnny Fredheim

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE