Samling utenfor leiren

Samling utenfor leiren. Av Odvar Linkas

Predikant Odvar linkas

Samling utenfor leiren. Av Odvar Linkas

En samling utenfor leiren

2 Mosebok 33:7-11

7 Men Moses tok et telt og slo det opp utenfor leiren, et godt stykke fra. Han kalte det sammenkomstens telt. Og enhver som søkte Herren, gikk ut til sammenkomstens telt utenfor leiren.

8 Hver gang Moses gikk ut til teltet, reiste hele folket seg. De stod hver i døren til sitt telt og så etter Moses, til han var kommet inn i teltet.

9 Og når Moses var kommet inn i teltet, da senket skystøtten seg og stod i døren til teltet, og han talte med Moses.

10 Og hele folket så skystøtten stå i døren til teltet, og hele folket reiste seg og bøyde seg hver i døren til sitt telt.

11 Og Herren talte til Moses ansikt til ansikt, som når en mann taler med sin neste. Så vendte han tilbake til leiren, men hans tjener Josva, Nuns sønn, en ung mann, var alltid i teltet.

Begrepet: "utenfor leiren", er ofte benyttet av ekstreme mennesker som ikke kan være sammen med andre enn seg selv, og vanskelig nok det. Men "Utenfor leiren", betegner i bibelsk betydning et sted for samfunn med Gud og også med de som har åpnet seg for Herren. Det var ikke bare Moses i det teltet. Nei, Josva var også der, og han ble leder for Israel da de marsjerte inn i det lovede land, halleluja!

Det finnes et samfunn "utenfor leiren". Dette samfunnet er vel verd å ta vare på. De store etablerte samfunn i vår tid konstruerer store samlinger på tvers av trosbekjennelse og praksis. Ja også på tvers av religiøse grenser. Det er nesten blitt akseptert blant mange kristne i dag at den ene religionen kan være like rett som den andre - vi har jo samme Gud. - Men har vi det? Nei - det har vi ikke. Vår Gud er den eneste sanne Gud og han har en Sønn, Jesus Kristus som tok våre synder og sykdommer på seg og seiret over all fiendens velde. Han døde, men oppsto igjen på den tredje dag, og han sitter i dag ved Faderens høyre hånd i himmelen. Den Hellige Ånd formidler kontakten mellom Jesus og oss som tror, takk og lov.

Grunnsannheten i Guds ord er Jesu ord som apostlene bygget sin lære på, og som ble kalt apostlenes lære. Sannheten er det som er åpenbart gjennom Jesus. Den gamle pakt var bare skygger av det som skulle komme, men skyggene fortalte sannheten. Den nye pakt er virkeligheten og forklaring på alle skyggene.

Jeg tror at dersom mennesker var villige til å samle seg i åpenbaringsteltet og leve der, da ville vi sammen få oppleve samlingen "utenfor leiren". Det er ingen idè i å gå tilbake til gamle kirkesamfunn og til gamle tradisjoner som ikke har liv i seg. Det er ingen idè i å samarbeide med forsamlinger som ikke forkynner og praktiserer det som Bibelen lærer. Det er ingen idè i å sende våre barn, vår ungdom, våre voksne menn og kvinner - inn til en praksis som strider mot Guds ord. Ingen sann troende vil sende sine barn til en en drikkebule eller et diskotek. Men er det bedre at forsamlinger legaliserer bruk av alkohol? Er det bedre at forsamlingene driver med diskotek i sine egne lokaler? For meg er det et spørsmål om det virkelig er åndelig liv igjen i de forsamlingene. Det er mulig at de en dag kom ut fra Sodoma, men det er fare for at Sodoma ikke er kommet ut fra deres hjerte.

Guds menighet skal ikke være en bastion for verdslighet og aktører som er verdslige. Heller ikke skal det være et sted der politiske representanter bærer fram sine program og løfter. Nei, Guds menighet er noe helt annet. Et adskilt folk som lever i denne verden, men som ikke er av denne verden. Vår virksomhet må preges av at vi er på et annet nivå enn verdslighet og død religion.

Jeg har tro på teltet: "Utenfor leiren". Et sted vi kan både forkynne og praktisere det vi tror på. Et sted dit folket kan komme når de er i nød og trenger hjelp. Et sted der de kan søke sannheten. Et sted der de vet at man mener alvor med det man forkynner. Et sted der det fostres forkynnere og vitner som proklamerer sannhetens budskap og trekke opp de gamle grenseskjell. En base for indre samarbeid og et virke både innad og utad som ikke er til å ta feil av. Samtidig som vi på grunn av det liv vi fører, skal ha "yndest" hos folket, skal det likevel være en respekt for det vi står for så ingen "våger å holde seg nær til oss" på grunn av den forkynnelse og praksis som vi har.

Vi er et utvalg folk, et kongelig presteskap!

Budskap av Odvar Linkas etter tilatelse fra http://www.vekkelse.no/index.htm

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

30.07 | 09:36

Jeg er så enig i det du skriver her. Jeg savner en ren og ekte forkynnelse der Jesu' navn blir opphøyd. Samt en forkynnelse som knytter GT og NT sammen.

...
18.06 | 06:41

Amen! Vi må regne med trengsel i tiden før Jesus kommer. Om det betyr at vi er i kun trengsels delen eller også Guds vredes delen får tiden vise.

...
17.06 | 18:58

Mat 24:29  Men straks efter de dagers trengsel skal solen bli formørket, og månen ikke gi sitt skinn, og stjernene skal falle ned fra himmelen, og himmelens krefter skal rokkes. 
Mat 24:30  Og da skal Menneskesønnens tegn vise sig på himmelen, og da skal

...
07.03 | 17:26

Hei Gjermund Kvamme Denne siden så jeg akkurat nå. Vil gjerne følge dette, for det virker som god og sunn forkynnelse.
Mvh Johnny Fredheim

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE