Klassisk pinsebevegelse eller karismatisk?

Den klassiske Pinsebevegelse eller den karismatiske? Av John Willy Lien

Forkynner John Willy Lien

Den klassiske Pinsebevegelse eller den karismatiske?

Den KLASSISKE Pinsebevegelse ELLER Den KARISMATISKE ? Av John Willy Lien

Denne overskrift er veldig aktuell i vår tid, både for den av oss det gjelder som er pinsevenner, men også for den som ikke er det så er det viktig for dem å vite hva en skal forholde seg til. Når en ser på enkelte media og leser en del aviser så kan en tro at det bare er èn bevegelse å forholde seg til, derfor vil jeg med dette skriv klargjøre i all korthet og i noen hovedlinjer peke på hva som er en realitet i vår tid. For min egen del som har vært i denne bevegelse siden jeg ble frelst som en ung mann og som tilhører den generasjon som har begynt å føre stafettpinnen videre, så må jeg si at denne bevegelse er på en del sentrale ting ikke til å kjenne igjen siden den tid vi var nyfrelste. Flere av de ting som våre avdøde veiledere underviste om klart og tydelig, som for eksempel T.B. Barratt, S. Kornmo, E. Strand, E. Strøm, blir i dag ” tråkka på ” og ”gjort narr av” av flere av vår tids kjente ledere, forkynnere og forstandere.

BEVEGELSENS TODELING.

Det har ikke skjedd noe ”offentlig” skille av pinsebevegelsen, men vi som har vært med i denne bevegelse i mange år vet at det har skjedd en ”åndelig deling” de siste år både vedrørende predikantkonferansen og i bevegelsen for øvrig.

Mange av oss forstandere og forkynnere, både yngre og eldre, også flere av de som har viet mye av sitt liv til denne bevegelsen, tar avstand fra den karismatiske del av pinsebevegelsen og dens menigheter, forkynnere og forstandere og har ikke læremessig samarbeid med disse.

Så er det de som hevder at bevegelsen ”alltid har vært sånn” eller at bevegelsen ”aldri har hatt noen felles enighet”, men disse har enten blitt forblindet av tidsånden når det gjelder disse ting eller så velger de å ikke se hva historien forteller oss.

ÅRSAKER TIL DELINGEN.

Mange ting kunne vært nevnt når det gjelder hovedårsaker til delingen , men jeg skal denne gang bare ta med noen hovedsetninger.

Først og fremst så gjelder det troskapen mot Guds ord når det gjelder hva man godtar i gudstjenesten. Den klassiske pinsebevegelse som ønsker å være tro mot Guds ord tar avstand fra for eksempel dans, drama, hip – hop og rock, fordi dette har ingenting i et hellig Guds-hus å gjøre, men tilhører de ”kjødelige og verdslige lyster” som vi drev med før vi ble frelst.

Dernest som punkt to så gjelder det kvinner som eldste og forstander som vi i den klassiske bevegelse tar avstand fra og ikke tillater fordi Guds ord taler klart og tydelig at denne stilling skal innehas av mannen.

Som hovedpunkt nummer tre så gjelder det hva og hvem vi samarbeider med i henhold til Bibelens lære. Vi tar ikke bare læremessig avstand fra f.eks adventister og katolikker, men også den såkalte ”trosbevegelse”, fordi de, både mange forsamlinger og ledere der har mye av sin teologi fra Hagin og Kenyon som har noen av de mest forførende og farlige læresetninger som ikke er grunnlagt på Guds ord.

En del andre ting kunne også vært nevnt som for eksempel mange av deres forkynnere, forstandere og menigheters teologi på både helbredelse, økonomi og ”diktatorstyrt” ledelse, som ikke er i samsvar med Guds ord og som Bibelen anbefaler oss og ta avstand fra og ikke ha læremessig samarbeide med.

AVSLUTNING.

Mye mer kunne vært nevnt og forklart i denne artikkel , men det skal vi gjøre ved en senere anledning, men jeg håper med disse linjer å ha klargjort for de som ikke kjenner bevegelsen fra ”innsiden” om hvordan tilstanden er i vår tid og at vår bevegelse er ”åndelig todelt” i den klassiske og karismatiske del. Mange av oss, både yngre og eldre, både ”høvdinger og nestorer”, ønsker nå og være med i den ”motild” som Herren har tent rundt omkring i vårt land hvor Herren reiser opp nye bibelske menigheter som ikke ønsker å være del av den karismatiske bevegelse, også på steder der hvor den bestående menighet har forlatt klare læresetninger og mønster i Guds ord og blitt en del av den karismatiske ubibelske bevegelse i endetiden.

Denne ” todeling ” kan vi også se ”gå igjennom” hele kristenheten, alt fra den luterske siden til trosbevegelsen på den andre siden, så er det nå i denne endetid hvor Jesus snart henter sin blodkjøpte menighet hjem til himmelen, så ser vi at det skjer en oppvåkning og et ønske om å ta Guds ord på alvor.

Åpenbaringsboken går i oppfyllelse også på dette punkt hvor ” Filadelfiamenighetene ” skiller seg ut og ønsker å være nøye med ”hele Guds råd” mens ”Laodikeaforsamlingene” ønsker å ta bare ”noe” av Guds ord.

Hvor står du og hvor hvilken vei vil du gå ?

Forstander og forkynner i Pinsebevegelsen John Willy Lien

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

30.07 | 09:36

Jeg er så enig i det du skriver her. Jeg savner en ren og ekte forkynnelse der Jesu' navn blir opphøyd. Samt en forkynnelse som knytter GT og NT sammen.

...
18.06 | 06:41

Amen! Vi må regne med trengsel i tiden før Jesus kommer. Om det betyr at vi er i kun trengsels delen eller også Guds vredes delen får tiden vise.

...
17.06 | 18:58

Mat 24:29  Men straks efter de dagers trengsel skal solen bli formørket, og månen ikke gi sitt skinn, og stjernene skal falle ned fra himmelen, og himmelens krefter skal rokkes. 
Mat 24:30  Og da skal Menneskesønnens tegn vise sig på himmelen, og da skal

...
07.03 | 17:26

Hei Gjermund Kvamme Denne siden så jeg akkurat nå. Vil gjerne følge dette, for det virker som god og sunn forkynnelse.
Mvh Johnny Fredheim

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE