Spør etter De gamle stier!

Spør etter De gamle stier!

De Gamle Stier!

Jer 6:16: Så sa Herren. Stå på veiene og se til. Spør etter de gamle stier. Spør hvor veien går til det gode, og vandre på den. Så skal dere finne hvile for deres sjeler.


Ja det var Profeten Jerimias som bar frem dette budskapet ifra Gud. Spør etter De Gamle Stier ! Han blir gjerne kalt for den gråtende Profet, og han hadde virkelig grunn til å gråte denne Guds mannen som sto i fullstendig opposisjon imot den tid han levde i.

Denne tiden som var preget av en populær forkynnelse- vers 14 i det samme kap: De leger mitt folks skade på lettferdig vis, idet de sier: Fred, Fred. Og det er ingen fred. Profetene profeterer løgn. De serverte det folk ville ha istedenfor sannheten og det de var i behov av. Esaias sier det på denne måten: Israels vektere er blinde alle sammen, de vet intet, alle sammen er de stumme hunder som ikke kan gjø. De ligger og drømmer, og liker å sove(Esaias 56:10).

Guds menighet/folk var på rask vei bort ifra den enfoldige troskapen til Herren som en gang hadde gitt dem vesignelse. Nå skrek folk i sinne og motstand når profet røsten lot seg høre i landet. Herrens sanne tjenere ble bedt om å dra bort der ifra, og profetre ett annet sted. Folket ville bare høre de søvndyssende, og "trøstende" utleggelser fra de falske profeter. Det kunne i sannhet sies som det står skrevet att "Herrens ord var dyrt i de dager.

Det var i det hele tatt ett meget mørkt bilde som tegnet seg. Åndelig talt meget likt vår Endetids frafallen kristenhet. Men midt i denne tiden står det frem en ung profet, og han kommer ikke med noen nye veier eller metoder. Men i troskap til Herren, og det det kall han har fått, så profeterer han Herrens budskap drevet av den hellige ånd. Disse ordene: 
Spør etter de gamle stier, spør hvor veien går til det gode og vandre på den. Så skal dere finne hvile for deres sjeler.

Midt i en tid med frafall og motstand mot det radikale og rene Guds ord, så står det frem en Herrens tjener som i sannhet ikke var menneskers tjener, men en mann som uten ommsvøp talte det Gud la ned i hans hjerte. Ett budskap til frelse. Ett budskap til forløsning. Ett Dommens budskap over all falsk Guds dyrkelse, og sløvhet som fikk lede folket på en vei der ingen sann hvile fantes.

Spør efter de gamle stier..... Så skal dere finne hvile for deres sjeler. Halleluja. Midt i tidens frafall og villfarelse var det en farbar vei. Veien som går til det gode. De gamle stier. Intet nytt behøvdes, men bare det gamle Evangeliet forkynt rent og klart uten ommsvøp og kjødelig innpakkning. Herrens vei til sitt folk er alltid klar og utvetydig uansett hvilken tidsalder vi lever i. Takk og lov og Pris ! De Gamle stier er farbare for Guds folk også i dag.

Ja de Gamle stier er der hvor veien går til det gode, og veien som går til det Gode er Jesus som er veien sannheten, og livet(Joh;14:6). Derfor er Jesus og de gamle stier alltid i samsvar med hverandre. Lovet være Gud og Lammet.

Så kjære venn ! Gud velsigne deg til å søke opp disse velsignede Gamle stier som leder til Livet, til Gudommelig vekkelse, til Guds kraft, til Guds velsignelse, og Guds velbehag for deg, ditt liv, og din menighet.

Ja her er ett bilde av meg for 20 år siden da jeg skrev dette budskapet. Over artiklen er ett bilde fra nyere tid. :)

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

André Vespestad Jacobsen | Svar 04.10.2011 20.08

Tidsriktig artikkel. Tiden er inne for, gråt, sekk, og aske.

André Vespestad Jacobsen | Svar 04.10.2011 13.02

Sant som skrevet broder. Perfekt beskrevet diagnose. Midt i Guds forsamling er de blitt som hesten. Enhver vrinsker etter sin nestes hustru. Stakkars profet.

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

30.07 | 09:36

Jeg er så enig i det du skriver her. Jeg savner en ren og ekte forkynnelse der Jesu' navn blir opphøyd. Samt en forkynnelse som knytter GT og NT sammen.

...
18.06 | 06:41

Amen! Vi må regne med trengsel i tiden før Jesus kommer. Om det betyr at vi er i kun trengsels delen eller også Guds vredes delen får tiden vise.

...
17.06 | 18:58

Mat 24:29  Men straks efter de dagers trengsel skal solen bli formørket, og månen ikke gi sitt skinn, og stjernene skal falle ned fra himmelen, og himmelens krefter skal rokkes. 
Mat 24:30  Og da skal Menneskesønnens tegn vise sig på himmelen, og da skal

...
07.03 | 17:26

Hei Gjermund Kvamme Denne siden så jeg akkurat nå. Vil gjerne følge dette, for det virker som god og sunn forkynnelse.
Mvh Johnny Fredheim

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE