Smiger og Hovmot. D L Mody

Smiger og Hovmot. Artikkel av D L Mody

D.L. Moody ble født den 5. februar 1837 i East Northfield Massachuset i USA. Døde i 1899.

Smiger og Hovmot. D L Mody

Smiger og Hovmot

D L Mody om smiger og hovmot

D. L. Moodys virksomhet i det store tabernakel på Broodway hadde en tid fylt lokalet. Ettermøtet ble en morgen holdt i Warren minnekirke. En gruppe av byens fremstående damer, som støttet vekkelseskampanjen, ville få hilse på Moody og trykke hans hånd og ba en av hans medarbeidere å få tak i ham. Denne gjorde dette, og Moody spurte: «Hvor er de?» «De står der borte - til høyre for plattformen. Jeg skal si til dem at De kommer om et øyeblikk. »

En stund etter så jeg at Moody tok sin lille filthatt under prekestolen, gikk ut en bakdør og tok en drosje til sitt hotell.

Damene ventet en tid, men ble harme og gikk, og ble fornærmet fordi mannen var så uhøflig.

Et år etter i Chicago kom der igjen en dame, som ønsket å tale med Moody. «Han ble av Gud brukt tilå frelse min mann; jeg ønsker å trykke hans hånd og fortelle ham hvor takknemlig jeg føler meg,» sa hun til en av medarbeiderne. «Vent litt,» sa han, «så skal De få tale med ham.» Men da jeg gjorde ham oppmerksom på henne, og han fikk høre grunnen til hennes ønske, vendte han seg om uten å si et ord og forlot henne. Medarbeideren trøstet damen så godt han kunne.

Senere talte han til en del unge menn om å ta seg i akt for smiger. Han fortalte også hvorfor han ikke ville trykke damenes hender: «Hvis jeg hadde vekslet håndtrykk med disse kvinnene, ville jeg ikke blitt halvferdig, for djevelen hadde fått meg til å tro at jeg var en stor mann, og etterpå hadde jeg blitt nødt til å gjøre som han befalte.»

Moody levde i nært samfunn med Gud i en ydmyk ånd.

Av D L Mody

(Fra heftet "Den hellige ånds dåp" av Dr. R. A. Torrey)

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

19.10 | 18:12

Dette er sant slik skulle det bli i di siste tider. Nå må folk våkne opp og se hva er rett og hva er vranglære. Jesus kommer snart Amem

...
17.08 | 12:54

Amen! Klart og forståelig! Likevell er det slik Peter sa at de ubefestede tolker noen av Paulus skrifter til sin egen undergang. Summen av Guds ord er sannhet!

...
19.07 | 09:44

Yes..man må jobbe videre med frelsen, når man er blott frelst...Pleie kjennskapet til Jesus ved hjelp av DHÅ... Lærer hele veien av Guds Ord... Halleluja...

...
21.05 | 09:59

Et vekker rop som rører ved meg, jeg ser ingenting i 2017 ,håper din røst ennu høres.

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE