Kloke ord fra Jobs bok

Kloke ord fra Jobs bok

Hans Tomter

Kloke ord fra Jobs bok

(av Hans Tomter november 2012)

Lagt ut 28 November 2012

Vi skal i denne artikkelen se på noen gode ord fra Jobs bok. I den er det mye visdom og mye godt å lese, så det anbefales på det sterkeste å lese den! Det var et par vers her som talte spesielt til meg, og det står i 

Job 23, vers 11-12: Min fot holdt sig i Hans spor; jeg fulgte Hans vei og bøide ikke av. Fra Hans lebers bud vek jeg ikke; fremfor min egen lov aktet jeg på Hans munns ord.

Amen! I disse versene finner vi oppskriften på et godt og sunt åndelig liv, halleluja! Det er å holde seg til Hans vei, Hans ord, lover og bud av hele sitt hjerte. Dette er noe vi må jage efter, å være lydige mot Ham i all vår ferd. Blant dagens kristne ser vi en sterk tendens til det motsatte, dessverre. De holder seg ikke i Hans spor, de følger ikke Hans vei og bøier stadig av for det ene efter det andre. De viker av fra Hans lebers bud, og akter ofte på sin egen lov fremfor Hans munns ord. Kort sagt det som hører med til endetidens frafall. Tragisk men sant. Den som følger med og har litt åndelig innsikt forstår dette, og da er det om å gjøre å vende om fra alt dette! Vi må være langt nøiere med å følge Guds ord, virkelig arbeide på vår frelse med frykt og beven, sky alt ondt og fly alle kjødets onde lyster.

Rom. 8,12-14: Derfor, brødre, står vi ikke i gjeld til kjødet, så vi skulde leve efter kjødet; for dersom I lever efter kjødet, da skal I dø; men dersom I døder legemets gjerninger ved Ånden, da skal I leve. For så mange som drives av Guds Ånd, de er Guds barn.

Takk og lov! Dette er noe vi må legge oss på hjerte og sinn alle vi som kaller oss frelste. Det er et spørsmål om åndelig liv eller død! Hva velger vi egentlig, livet eller døden? Spørsmålet må gå ut til hver enkelt i dag, ingen tid å miste. La oss arbeide mens det ennu er dag, for natten og mørket kommer da ingen kan arbeide!

Gjør ditt kall og utvelgelse fast en gang for alle, vær villig til å følge i Herrens forspor, som Job gjorde. For de drypper av fedme, åndelig fedme, halleluja! Jesu gjenkomst nærmer seg hastig, så la oss være rede, i tide og utide. Forkynn at Herrens komme er nær, at folk må bli frelst så de ikke skal gå fortapt i et evig brennende helvede! Guds vilje er ikke at nogen skal gå fortapt, men omvende seg å leve. Guds vilje er liv, ja liv i overflod. Kilden er tilgjengelig for alle som vil, ja for syndere av alle slag!

Jag efter ydmykhet, saktmodighet, langmodighet, ja jag efter alle herlige Bibelske dyder. Det trenger vi i denne tiden. Du som står, se til at du ikke faller! Vi må gjøre som Job gjorde, holde oss i Hans spor og fortsette der, uansett. Guds vilje er at vi skal være sterke i Herren og i Hans veldes kraft som det står i Efeserbrevet, ikke være åndelige krøplinger eller imbesiler som det er så meget av i dag! Stå fast i Herrens ord og la deg ikke rokke! Du må la Herrens lov råde i deg, fremfor din egen lov!

Rom. 7,23: men jeg ser en annen lov i mine lemmer, som strider mot loven i mitt sinn og tar meg til fange under syndens lov, den som er i mine lemmer.

Job hadde skjønt dette, og praktiserte det til punkt og prikke. Således er det også med oss, derfor må vi gjøre det samme. Vår egen lov fører til elendighet og død, for i vårt kjød bor intet godt. Det er som Jesus sier i

Matteus 12,34: Orme-yngel! Hvorledes kan I tale godt, I som er onde? For hvad hjertet flyter over av, det taler munnen.

Kraftige ord fra vår Herre her, men helt sant! Vi mennesker er av naturen onde, derfor må vi omvende oss fra det gamle mennesket og dets dødelige gjerninger.

Dette budskapet burde vekke oss opp fra søvnen og søke Gud som aldri før. Å være ærlig og oppriktig i all sin ferd, og avlegge seg all ondskap og løgn. Dette kan høres negativt ut, men det er oppmuntrende! Pris skje Gud! Herren maner oss til å søke Ham inderlig som aldri før. Man må bli klar over sin sanne stilling, om vi er aldri så frelste så ligger synden fremdeles på lur. Sier vi at vi står uansett hva som skjer, så lyver vi og gjør ikke sannheten. Vi er totalt avhengig av Jesus og Hans nåde og kraft hele tiden, det er bare der vi kan seire og mer enn seire som Paulus sier.

Helt til slutt så vil jeg ta med et annet ord fra Job som er veldig godt å ta med seg i denne forbindelse;

28,28: Og Han sa til mennesket: Se, å frykte Herren, det er visdom, og å fly det onde er forstand.

Takk og lov og pris! La oss også ta med

Salme 111,10: Å frykte Herren er begynnelsen til visdom; god forstand har alle de som gjør derefter. Hans pris varer til evig tid. Og to vers fra Ordspråksboken om det samme;

Ord 1,7/9,10: Å frykte Herren er begynnelsen til kunnskap; visdom og tukt foraktes av dårer og Å frykte Herren er begynnelsen til visdom, og å kjenne den Hellige er forstand.

Amen!

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

30.07 | 09:36

Jeg er så enig i det du skriver her. Jeg savner en ren og ekte forkynnelse der Jesu' navn blir opphøyd. Samt en forkynnelse som knytter GT og NT sammen.

...
18.06 | 06:41

Amen! Vi må regne med trengsel i tiden før Jesus kommer. Om det betyr at vi er i kun trengsels delen eller også Guds vredes delen får tiden vise.

...
17.06 | 18:58

Mat 24:29  Men straks efter de dagers trengsel skal solen bli formørket, og månen ikke gi sitt skinn, og stjernene skal falle ned fra himmelen, og himmelens krefter skal rokkes. 
Mat 24:30  Og da skal Menneskesønnens tegn vise sig på himmelen, og da skal

...
07.03 | 17:26

Hei Gjermund Kvamme Denne siden så jeg akkurat nå. Vil gjerne følge dette, for det virker som god og sunn forkynnelse.
Mvh Johnny Fredheim

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE