Fred over Emanuel Minos sitt minne!

Fred over Emanuel Minos sitt minne!

Når jeg fikk nyheten om at Evangelist Emanuel Minos er forfremmet til Herligheten, var det mange minner som kom til meg.

Hvordan jeg som liten gutt satt med tårer i øynene og ett bevende hjerte mens jeg hørte en av Minos sine mange vekkelses taler "Kom Lotts Hustru i hu". Siden ble jeg selv som Lotts hustru og kastet mitt blikk på denne verden så jeg ble en Åndelig saltstøtte og Gudslivet døde.  

Neste minne med Minos er da jeg hadde kommet tilbake til Jesus etter flere års frafall. Jeg hadde fått stadfestet mitt kall og var ny i forkynner tjenesten. Etter bønn og faste dager hadde jeg tatt turen til Pinsevennenes Predikant konferanse på midten av 90 tallet. Dit hadde Herren gitt meg ett alvorlig budskap og hilsen til predikant og leder flokken i Pinsebevegelsen. Om den ugudelig konge Akasja som ble konge i Israel fordi alle de eldre var blitt drept av den Røverflokk som var kommet til leiren sammen med Araberne. 

Det budskapet var så alvorlig at jeg bad Herren om hjertebank på høyre side om jeg skulle bære det frem. Gud svarte min bønn. Når jeg da med skjelvende bein og bevende hjerte bar det frem var det en mektig kraft som bar meg. Guds ord er var om ugudelig konge og ledelses innsettelse fordi alle de eldre var blitt drept av Røverflokker. Ett radikalt budskap om nødvendigheten av omvendelse for bevegelsens ledere og predikanter. 

Mens ordstyrerne og enkelte andre kom med hatske angrep mot meg/den frimodige unge Evangelist broderen, så tok Emanuel det på en helt annen måte. Han vinket meg bort til seg og utrykte stor takknemlighet og oppriktig interesse for det Guds ord og budskap jeg hadde formidlet! Jeg måtte vise han hvor det sto og vi hadde en fin samtale der ung og gammel Evangelist. Når mange ville ha mitt unge hode på ett fat, åndelig talt, var det en stor oppmuntring at denne Åndelige høvding oppmuntret meg. 

Mange kan vitne om forvandling under hans forkynnelse. Vekkelser i både inn og utland. Stor kjærlighet for alle og nød for synderne. Han var av hjerte en evangelist. Likevell var det som jeg satte mest pris på, hans Gudsfrykt, Troskap mot Guds ord og klarheten om at all frelsende og Gudomelig tro skal følges av gjerninger samtidig som han forkynte stor rekkevidde for blodets renselse for synden. Denne kjærlighet for synderne sammen med respekten for Guds ord mener jeg var den fremste egenskapen hos Emanuel. Tankene går også til Åse hans kjære Hustru og Gudfryktige medhjelpere gjennom mange år. Må Gud styrke og trøste både henne og resten av familien. Jeg lyser fred over Emanuel Minos sitt minne. Hvil i fred! RestInPeace Emanuel Minos. På Gjensyn! 

 

Vh Din bror og kollega i kallet!

Her under er en kort tale over det samme Guds ord fra ett annet stevne!
Her vitner jeg over det samme Guds ord og forteller fra opplevelsen på predikant konferanse. Nevner ikke der episoden med Minos.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

30.07 | 09:36

Jeg er så enig i det du skriver her. Jeg savner en ren og ekte forkynnelse der Jesu' navn blir opphøyd. Samt en forkynnelse som knytter GT og NT sammen.

...
18.06 | 06:41

Amen! Vi må regne med trengsel i tiden før Jesus kommer. Om det betyr at vi er i kun trengsels delen eller også Guds vredes delen får tiden vise.

...
17.06 | 18:58

Mat 24:29  Men straks efter de dagers trengsel skal solen bli formørket, og månen ikke gi sitt skinn, og stjernene skal falle ned fra himmelen, og himmelens krefter skal rokkes. 
Mat 24:30  Og da skal Menneskesønnens tegn vise sig på himmelen, og da skal

...
07.03 | 17:26

Hei Gjermund Kvamme Denne siden så jeg akkurat nå. Vil gjerne følge dette, for det virker som god og sunn forkynnelse.
Mvh Johnny Fredheim

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE