GUDS ORD - FORFALSKNING

Guds ord og Forfalskninger

GUDS ORD - FORFALSKNING 

Lagt ut 17 Juli 2012

2. Kor 2, 17: For vi er ikke som de mange, slike at vi forfalsker Guds ord til egen vinning; men som i renhet, ja som av Gud, taler vi for Guds åsyn i Kristus. Amen!

Et interessant og alvorlig vers fra Skriften dette. Det som slo meg siste gang jeg leste det, er det som faktisk står her! Det står at det var mange på den tiden som forfalsket Guds ord, tenk det! Allerede den gangen var dette et problem. Og vi skjønner jo det, at når det var slik den gangen, hvor meget mere er det ikke av dette i dag?! Å forfalske Guds ord er en meget alvorlig sak, uansett om det er bevisst eller ubevisst. De mange retninger og såkalte «menigheter» innenfor kristendommen er et tydelig bevis på dette.

Det andre som nevnes her som jeg tenkte på, er dette at de forfalsker Ordet til egen vinning og egen nytte. Det er noe som går igjen med all forfalsking, man gjør det til egen nytte og vinning fordi at man vil ha egne fordeler av det. Men som en kristen er dette en styggedom, forfalskning er uærlighet! Det åpenbarer en uærlig holdning, noe som står i sterk motsetning til de kristne dyder ærlighet og oppriktighet.

Feil Bibelsyn og Skriftsyn florer, ja sannheten er at det er det som har blitt normen dessverre. Det har blitt akkurat som Paulus sier i

2 Timoteus 3:1: Men dette skal du vite at i de siste dager, skal det komme vanskelige tider.

Trist men sant. Viktig at vi tar oss dette til hjerte alle sammen og ikke faller for fristelsen å forfalske Guds ord, verken ved at vi ikke liker hva Ordet sier, eller ved å forsvake/forminske det osv.

Skal bare her tilslutt ta med et par vers som omhandler det samme.

2. Kor. 4, 1-2: Derfor, da vi har denne tjeneste, eftersom vi har fått miskunn, så taper vi ikke motet; men vi har sagt oss løs fra alle skammelige snikveier og farer ikke frem med list, heller ikke forfalsker vi Guds ord, men ved å kunngjøre sannheten anbefaler vi oss til alle menneskers samvittighet for Guds åsyn.

1. Tess 2, 3-4: For vår forkynnelse kommer ikke av villfarelse eller av urenhet eller med svik; men likesom vi av Gud er aktet verdige til at Evangeliet blev oss betrodd, således taler vi, ikke som de som vil tekkes mennesker, men Gud, som prøver våre hjerter.

Her skal vi legge merke til det som står i vers 3. Forkynnelsen i dag er preget av det stikk motsatte av det som Paulus sier her; den er tvert igjennom villfaren, uren og svikefull! La oss være fylt av kjærlighet til sannheten og ingenting annet! Det er bare det som duger, intet annet. Leve i omvendelse og ha vår lyst i Herrens lov, og bli kjemisk renset for forfalskningstanker, urenhet og all annen djevelskap! I Jesu Navn, amen!

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

13.12 | 00:41

Dere er heldige som har fått Ruths bok åpenbart. Jeg har lenge undret meg over at så mange blir så velsignet av fortellingen der. Venter på åpenbaringen!

...
05.11 | 08:46

Supert Gjermund.. Norges svar på Paul Washer Det er dette vi trenger mer av..

...
19.10 | 18:12

Dette er sant slik skulle det bli i di siste tider. Nå må folk våkne opp og se hva er rett og hva er vranglære. Jesus kommer snart Amem

...
17.08 | 12:54

Amen! Klart og forståelig! Likevell er det slik Peter sa at de ubefestede tolker noen av Paulus skrifter til sin egen undergang. Summen av Guds ord er sannhet!

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE